Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tarkovič vycestuje za hráčmi. Chce poznať ich názor

Štefanovi Tarkovičovi neprekáža, že sa rozhodnutie o jeho pôsobení na poste trénera slovenských futbalistov časovo posúvalo a bol len druhou voľbou.

20.01.2022 11:52
SR Bratislava šport futbal SFZ reprezentácia... Foto: ,
Staronový tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič.
debata (1)

"Končila sa mi v decembri zmluva. Vedenie futbalového zväzu malo priestor, aby sa rozhodlo. Výkonný výbor mohol osloviť aj piatich kandidátov. Nakoniec bolo hlasovanie 14:0 v môj prospech.

Je to pre mňa veľká česť i zodpovednosť. Vážim si túto možnosť. Urobím maximum, aby sme dostali reprezentačný futbal na vyššiu úroveň," vyhlásil.

Privítal, že bude mať v tomto roku väčší priestor na skúšanie.

tarkovič me futbal Čítajte viac Po mesiacoch sa SFZ konečne rozhodol. Reprezentáciu povedie naďalej Tarkovič

"Minulý bol pod tlakom výsledkov. Už v marcovom termíne budeme mať prípravný kemp, kde si môžeme skúsiť niektoré veci. V lete nás čaká Liga národov, myslím si, že naše miesto je v B-divízii.

Aj keď sme už dva razy v tejto súťaži skončili v skupine na poslednom mieste. V prvom prípade nám pomohla legislatíva, v druhom sme už zostúpili. Nie je to ľahká súťaž."

Podmienku postupu má stanovenú aj v zmluve, ak by ju s tímom nezvládol, zväz ju môže jednostranne ukončiť.

„Bolo by lepšie, keby som tento cieľ nemal zmluvne podchytený,“ zareagoval s úsmevom. „Ale beriem to ako výzvu, pozitívne. Je dôležité, aby sme sa naučili hrať a vyhrávať v takýchto zápasoch,“ dodal.

V júni čaká jeho tím až štvorzápasový blok v Lige národov, čo pokladá za náročné.

„Už zraz s troma stretnutiami bol komplikovaný. Musíme zvoliť iný prístup ako doteraz, nájdeme nový model. Ale takú situáciu majú aj iné krajiny. Kto sa s tým vysporiada lepšie, bude úspešnejší.“

Zdôraznil, že ako prvé vycestuje teraz za hráčmi.

"Najmä za staršími. Chcem sa s nimi porozprávať a poznať ich názor, ako oni vnímajú situáciu. V marci 2023, keď sa začne kvalifikácia ME, budú niektorí v pokročilejšom veku. Takéto debaty sme doteraz neviedli.

Pre mňa nie je vek prekážkou, zaujíma ma výkonnosť. Môžu ju mať, ale ani nemusia. Budeme sa pripravovať na kvalifikáciu ME, proces musí byť kontinuálny, nie som za radikálne rezy."

Russia Poland Slovakia Euro 2020 Soccer škriniar Čítajte viac Generálka na Ligu národov. Slovákov preveria dvaja súperi

V odľahčenom tóne priznal, že mu k opätovnému menovaniu do funkcie neblahoželali všetci hráči.

„To by som musel dostať veľa esemesiek… Nie je ich povinnosť gratulovať mi k tomu. Naše vzťahy sú korektné. Mnohí, hoci nie všetci, budú radi, že budeme pokračovať v spolupráci.“

Tarkovič už oslovil všetkých členov doterajšieho realizačného tímu. Mal by naďalej pracovať v rovnakom zložení.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti