Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss by reprezentáciu neodmietol. Dohodne sa SFZ s Kmotríkom?

Tréner futbalového Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. po nedeľňajšom súboji v Žiline (1:1) vyhlásil, že by ponuku viesť slovenskú reprezentáciu neodmietol.

20.12.2021 07:10
SR Bratislava šport futbal FL 16. kolo Slovan... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
debata (4)

"Národné mužstvo sa neodmieta. Je to pre trénera najväčšia česť a odmena za jeho prácu. Bol som trénerom na Slovensku, päť rokov som odrobil v Gruzínsku.

Viem, čo je to viesť národné mužstvo. Momentálne som však tréner Slovana. Ak si ľudia pomáhajú a veria jeden druhému, dalo by sa robiť aj to pri termínoch, ktoré sú tento rok.

Dlhodobo asi ťažko, ale ak to klub nebude akceptovať, zostanem do leta trénerom Slovana. Uvidíme, čo bude ďalej," povedal Weiss po poslednom jesennom zápase svojho mužstva.

Milan Škriniar Čítajte viac Najbohatšiemu futbalovému mecenášovi na svete sa začalo snívať o Škriniarovi

Weiss st. viedol Slovensko v rokoch 2008 až 2012 a priviedol ho k historickému postupu na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Pred návratom na klubovú scénu ako kouč Slovana, viedol gruzínsky národný tím (2016–2020). Weiss má na Tehelnom poli zmluvu do leta.

Zároveň platí, že trénerom Slovenska zostáva minimálne do konca roka 2021 Štefan Tarkovič. O jeho osude rozhodne vedenie Slovenského futbalového zväzu 31. decembra.

Štyridsaťosemročný kormidelník priviedol národný tím na ME 2020. V kvali­fikácii na budúcoročné MS v Katare však jeho zverenci skončili na nepostupovej tretej priečke.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Štefan Tarkovič