Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Prečo má Tarkovič zostať

Štefan Tarkovič v minulých dňoch neraz tvrdil, že národný tím urobil pokrok, ukázal herný progres... Zopakoval to toľkokrát, až to vyvolávalo podozrenie, či nemá obavy, že si to okrem neho nik nevšimol...

15.11.2021 14:38
SR Slovinsko Futbal MS2021 Kvalifikácia H... Foto: ,
Štefan Tarkovič.
debata (24)

Vždy je lepšie, keď sa tréner nemusí chváliť sám a dobrú hru ocenia iní. Pod Tarkovičom zažilo mužstvo lepšie i horšie zápasy. Ale výsledky vzostup nepotvrdili, čo je v športe najjednoduchšia spätná väzba. Dobrý je ten, kto je úspešný.

Ak tréner pod tlakom a po absencii opôr vymení odrazu sedem hráčov, nedá sa hovoriť o koncepčnosti. Stretnutie na Malte nemá veľkú výpovednú hodnotu.

Slováci vždy tvrdili, že idú bojovať o účasť na šampionáte. Potom sa očakáva, že si poradia s tímom, ktorý je v rebríčku o vyše sto miest pod nimi, nikdy nikam nepostúpil a polčas odohral len s deviatimi mužmi.

Albert Rusnák Čítajte viac Slováci zničili trpaslíka. Duda hetrik, gól dal po pár sekundách i De Marco

Kvalifikácia je dlhodobá súťaž a tým je aj spravodlivá. Mužstvá odohrali po desať zápasov. Dve-tri zaváhania nemusia nikoho odpísať. Chorváti v úvode podľahli Slovinsku. A vyhrali skupinu…

Slováci sa o bod vyhli historickému neúspechu v kvalifikácii MS. A v jej tieni zanikol fakt, že len chvíľu predtým prepadli na Eure.

Má Tarkovič pokračovať alebo nie?

Jeden z argumentov, ktorý vyťahujú aj odborníci, znie, že nemá nástupcu. Smutné, lebo slovenský futbal má vyškolených 267 trénerov s najvyššou kvalifikáciou.

Tomáš Suslov Čítajte viac Reprezentačný futbal na obrazovkách RTVS nekončí

V minulosti mal poruke vždy zopár kandidátov. Odkoučovali stovky zápasov v lige a osobnosti ako Jurkemik či Griga viedli predtým výbery do 21 rokov.

Teraz si trénerov na špičkové posty futbal dlhodobo nepripravuje. To je vážny problém, ktorým by sa mala zaoberať minimálne trénerská asociácia.

Experti by mali posúdiť Tarkovičov prínos, plusy i mínusy. Ak zostane len preto, že „nie sú ľudia“, je to zlá správa. Horšia ako zbabrané Euro či kvalifikácia v tomto roku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti