Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schranzovi prví gratulovali slavisti. Mohli sme aj vyhrať, tvrdil

Odvážne vletel medzi brániacich chorvátskych obrancov a hlavou otvoril skóre zápasu kvalifikácie MS 2022. Krídelník Ivan Schranz, ktorý pred mesiacom oslávil 28. narodeniny, strelil svoj tretí gól v národnom tíme a aj výkonom výrazne prispel k remíze 2:2.

12.10.2021 17:00
Ivan Schranz Foto: ,
Ivan Schranz oslavuje gól proti Chorvátsku.
debata

Na gól vám z priameho kopu prihrával Marek Hamšík. Aký má podiel na vašom presnom zásahu?

Poslal mi výborný center, presne do priestoru pred bránkou, kde sa strelec ťažko bráni. Chorváti ma nechali voľného, bol som už blízko pred brankárom, stačilo mi len správne nastaviť hlavu…

Vašou úlohou je strieľať góly, dali ste ich v kariére už dosť, hoci v reprezentácii sa len rozbiehate. Kam zaradíte tento gól v hierarchii dôležitosti?

Určite je jeden z najcennejších. Po prvé, strelil som ho v najvzácnejšom drese a po druhé, proti jednému z najlepších tímov sveta. Len ma mrzí, že nás neudržal v postupovej hre, nemal ešte väčšiu váhu. Mohli sme v tomto zápase aj vyhrať.

Zápas len naberal obrátky. Nedúfali ste aspoň v kútiku duše, že by mohol byť aj víťazný?

Vo futbale sa môže stať, že aj gól v úvode môže stačiť, ďalšie už nemuseli padnúť, ale takto som neuvažoval.

Mal som radosť a vedel som, že nás ešte čaká ťažký zápas. Len mi prebleslo hlavou, aby sme tento stav udržali čo najdlhšie a prípadne náskok zvýšili, ale Chorváti rýchlo vyrovnali a začínali sme akoby od začiatku.

Štyri dni predtým ste aj v zápase s Ruskom mali dve dobré šance, ale gól nepadol. Akiste aj preto bol presný zásah v Osijeku pre vás dôležitý…

Samozrejme, dôležité je, aby sa útočník do šancí dostal. Niekedy máte viac, inokedy menej šťastia.

Proti Rusom som mohol gólové situácie vyriešiť lepšie, ale to sa vo futbale stane, všetky šance nevyužijete. Teraz sa to otočilo a skóroval som hneď z prvej.

Je krátko po zápase, mali ste už nejaké reakcie na váš gól?

Bolo ich už viac, ozvali sa členovia rodiny, kamaráti…

Všimnú si ho aj v Slavii?

Už si ho všimli, spoluhráči i tréner mi hneď blahoželali.

Zápas v Rusku mužstvu nevyšiel podľa predstáv, v Kazani stratilo reálnu šancu na postup. Bolo náročné sa rýchlo skoncentrovať na stretnutie v Osijeku, pozbierať novú motiváciu?

Z tohto pohľadu to nebolo možno úplne jednoduché, ale toto je naša práca, dokázať sa pripraviť na každé stretnutie.

Chceli sme podať čo najlepší výkon, možno zabral fakt, že sme chceli po prehre v Rusku dokázať fanúšikom, že vieme hrať, že sme mali aj smolu. Nemali sme problém s motiváciou, boli sme odhodlaní vybojovať dobrý výsledok.

Aké náročné bolo presadzovať sa v chorvátskej obrane?

Chorváti majú výborných futbalistov. Boli silní s loptou, v strede poľa, ťažké bolo brániť a potom nájsť aj sily a ohrozovať ich bránku. V Osijeku sa nám to darilo.

Akú cenu má nič neriešiaca remíza?

Má význam, minimálne pre naše sebavedomie. Odohrali sme s Chorvátskom dva dobré zápasy, na tom sa dá stavať. Toto všetko môžeme využiť v ďalších stretnutiach.

Do konca kvalifikácie zostali iba dva novembrové zápasy, o postup už nepôjde. Nájdete na ne rovnakú motiváciu?

Motiváciou je hrať za Slovensko, mať na sebe národný dres. Vždy chcem – a určite aj všetci ostatní – podať maximálny výkon a byť úspešný.

V lete ste prestúpili do Slavie Praha. Už ste si zvykli v prostredí pražského veľkoklubu? Nečakali ste, že dostanete väčší priestor?

Som spokojný. Máme extrémne náročný program s množstvom zápasov. Preto máme taký široký káder, aby sme to zvládli. Tréner logicky točí zostavu, musíme si rozložiť sily. Musím sa teraz čo najskôr presunúť do Prahy, v sobotu hráme s Libercom.

Hamšík absolvuje vyšetrenie

Marek Hamšík absolvuje vo štvrtok vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Stredopoliar tureckého Trabzonsporu pre zranenie zadného stehenného svalu nedohral pondelňajší zápas kvalifikácie MS 2022 na pôde Chorvátska (2:2). Z trávnika v Osijeku odkráčal v závere prvého polčasu.

"Už po zápase s Ruskom som mal problémy so svalom. Po absolvovaní predzápasového tréningu v Osijeku a po porade s trénerom Štefanom Tarkovičom som sa rozhodol, že pôjdem do zápasu s Chorvátskom. Chcel som pomôcť tímu,” povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý v 20. minúte prihral Ivanovi Schranzovi na úvodný gól.

"Bohužiaľ, ešte pred prestávkou som musel striedať. Hneď som začal s procedúrami, vo štvrtok absolvujem MRi vyšetrenie,” dodal kapitán slovenského národného tímu. (TASR)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba