Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto namiesto Tarkoviča? Chce to kouča, ktorý vie hráča kopnúť do zadku

Šanca slovenských futbalistov postúpiť na svetový šampionát do Kataru je už iba v teoretickej rovine. Museli by všetky zápasy vyhrať a zároveň sa spoľahnúť na zakopnutie Ruska. Vo všetkých troch zápasoch.

11.10.2021 12:40
Štefan Tarkovič Foto: ,
Štefan Tarkovič.
debata (36)

Zvládol reprezentačný tréner Štefan Tarkovič kvalifikáciu alebo by mal po nej skončiť. Ťažká otázka, ešte ťažšia odpoveď. Aj pre futbalového experta Ladislava Borbélyho.

„Záleží na tom, či je Slovenský futbalový zväz nastavený na domáceho alebo zahraničného trénera. A koho z cudziny je schopný priniesť a zaplatiť. Riešenie tejto zásadnej otázky prináša aj odpoveď,“ povedal v rozhovore pre portál šport.sk futbalový znalec.

Podľa neho by ani iný slovenský tréner nedosiahol oveľa viac. Predovšetkým na európskom šampionáte, kde Slováci získali tri body, nepostúpili zo skupiny, ale predviedli veľmi nepresvedčivé výkony.

„Poviem to takto. V nominácii na ME 2020 mohli byť dvaja iní hráči namiesto iných dvoch a aj tak by sa nič nezmenilo,“ zamyslel sa Borbély.

Gradski vrt, Osijek Čítajte viac Chorvátsky Osijek je pevnosť. Slováci v nej môžu rabovať ako prví

66-ročný tréner a metodik si myslí, že Slovenko si najprv potrebuje zadefinovať svoju futbalovú mentalitu a podľa toho hľadať vhodný typ trénera. Mal by to vraj byť niekto ako Vladimír Weiss starší alebo Ján Kozák.

„Kouč vyznávajúci skoro až patriarchálny prístup s autoritou otca, ktorý aj pohladí a ak treba, kopne do zadku,“ uviedol..

„Mnohí si myslia, že hráčom z lepších líg a klubov s vyššími príjmami sa nedá nič prikázať. Dá sa, no musia platiť pravidlá. Potrebujeme jednoznačný koncept fungovania národného tímu a dostať hráčov z komfortnej zóny. Od toho sú tam platení ľudia.“ dodal.

Juraj Kucka Čítajte viac Chorváti nemajú so Slovákmi zľutovanie. Ide im už o postup
36 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #Ladislav Borbély