Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas so Slovákmi? Je kľúčový, ich zostavou sa však nezaťažujem

Kapitán chorvátskej futbalovej reprezentácie Luka Modrič očakáva proti Slovensku ďalší ťažký zápas.

10.10.2021 18:02
chorvátski futbalisti Foto: ,
Futbalisti Chorvátska, najbližší súper Slovenska v kvalifikácii MS.
debata

Verí však, že s podporou divákov na štadióne Gradski Vrt v Osijeku ho domáci tím zvládne a vďaka trojbodovému zisku sa priblíži k postupu na finálový turnaj MS 2022 v Katare.

Tridsaťšesťročný špílmacher Realu Madrid pred mesiacom v Bratislave nehral v súboji H-skupiny kvalifikácie MS 2022 pre zranenie.

Zápas, v ktorom jeho tím so šťastím zvíťazil 1:0 vďaka gólu Marcela Brozoviča zo záveru, však videl a je si dostatočne vedomý sily súpera.

"Bol to ťažký zápas proti Slovákom, ktorí podali veľmi dobrý výkon. Nám sa však podarilo streliť parádny gól a získať tri body.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Rovnako ťažký zápas očakávam aj zajtra. Chceme podať dobrý výkon, ale vieme, že nás nečaká nič jednoduché.

Slovensko je kvalitnejší súper ako Cyprus, no ja verím, že s podporou divákov to zvládneme. Pred Slovákmi však máme rešpekt," povedal Modrič na predzápasovej tlačovej konferencii.

Tréner chorvátskej reprezentácie Zlatko Dalič si príliš neláme hlavu tým, v akej zostave nastúpi súper.

V zostave hostí sa totiž po prehre 0:1 v Rusku a reálnej strate postupovej nádeje očakávajú viaceré zmeny.

"Nebudem sa zaťažovať zostavou Slovenska, môže byť klamlivá a aj hráči z lavičky môžu byť nebezpeční.

Isté je, že Slováci sa budú snažiť ukázať kvalitu a určite budú hrýzť. Nebude to pre nás ľahké, sú tam mená ako Škriniar, Kucka, Hamšík, na ktorých si musíme dať pozor. Musíme podať maximálny výkon, aby sme boli úspešní."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V Osijeku budú domáci jasnými favoritmi, k čomu ich predurčuje nielen kvalita kádra, ale aj súčasné rozpoloženie po výhre 3:0 na Cypre. Po nej majú Chorváti postup do Kataru vo vlastných rukách.

Pri rovnosti bodov majú o tri góly lepšie skóre ako Rusi, prijateľnejší žreb a výhodu domáceho prostredia v záverečnom kvalifikačnom vystúpení práve proti „zbornej“.

Podľa Daliča bude na priamy postup z prvého miesta H-skupiny stačiť 21–22 bodov.

„Myslím, že toľko by nám malo stačiť. Z tohto pohľadu vnímam zajtrajší zápas ako možno najdôležitejší v kvalifikácii, hráme doma a Rusi sa predstavia v Slovinsku. Je to pre nás príležitosť priblížiť sa k šampionátu v Katare.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Luka Modrič #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #Zlatko Dalič #kvalifikácia MS 2022 vo futbale