Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chorváti nemajú so Slovákmi zľutovanie. Ide im už o postup

Kým sa slovenskí futbalisti stretávali s chorvátskymi v príprave, ich súper sa príliš netrhal a bilancia zápasov bola úplne vyrovnaná. Keď však išlo o kvalifikačné body, nemali Chorváti so Slovákmi nijaké zľutovanie.

11.10.2021 06:00
Juraj Kucka Foto:
Juraj Kucka v súboji s Markom Livajom počas septembrového súboja v Bratislave.
debata

Pomôže už iba zázrak

Vyhrali všetky tri doterajšie zápasy, skóre z nich je 8:1. Chorváti privítajú Slovákov v Osijeku v kvalifikácii MS 2022.

Môžu už definitívne rozhodnúť, že si vybojujú jedno z prvých dvoch miest v H-skupine, prvé znamená priamy postup, druhé účasť v baráži.

Zverenci Štefana Tarkoviča sa ocitli po prehre v Rusku v takmer beznádejnej situácii. Dnes im nestačí ani remíza.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

„Naše šance na postup sú už len v rovine teórie. Postup by sa rovnal zázraku,“ priznal Tarkovič.

Ani jeho zverenci po stretnutí v Rusku už neskloňovali slovo postup. Pripraviť sa a dobre naladiť na Chorvátov po čerstvom sklamaní v Kazani nebude jednoduché. Motiváciou pre nich vo zvyšných troch stretnutiach zostáva aspoň dôstojne dohrať kvalifikáciu.

„Rozhodujúci zápas sme nezvládli. Musíme byť realisti. Pokúsime sa pozviechať a odovzdať všetko proti Chorvátsku. Budeme chcieť vyhrať, ale to nebude jednoduché,“ zdôraznil šéf slovenskej obrany Milan Škriniar.

Neinkasovali v šiestich zápasoch

Chorvátom sa k boji o Katar darí, zaváhali síce hneď v prvom zápase v Slovinsku, kde prehrali 0:1, ale v ďalších šiestich už neinkasovali.

Slováci mali najbližšie aspoň k zisku bodu v septembri na Tehelnom poli, podľahli až Brozovičovým gólom štyri minúty pred koncom. V tomto zápase chýbal Chorvátom ich líder Luka Modrič. Dnes nenastúpi Mate Kovačić, ktorý videl na Cypre žltú kartu.

V ňom si favorit poradil s outsiderom bez väčších ťažkostí. Vyhral 3:0 a to si ešte dovolil Modrič nepremeniť penaltu. Druhý gól dal Joško Gvardiol, ktorý sa stal v 19 rokoch tretím najmladším strelcom gólu v chorvátskom dre­se.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"V našej hre nebola nervozita, boli sme si vedomí svojej sily a potrebovali sme byť iba trpezliví.

Vedeli sme, že druhý gól príde skôr či neskôr. Mám veľkú radosť, ako dieťa som sníval o tom, že budem hrať za národný tím a teraz som strelil gól…

Je to niečo neopísateľné, som veľmi šťastný, ale budem ešte šťastnejší, ak vyhráme aj nad Slovenskom," vyjadril sa Gvardiol na zväzovej stránke.

V Osijeku ešte neprehrali

Chorvátsky tím sa omladzuje, Gvardiol vyzdvihol, že v kádri sa objavil aj Luka Sučić (19) či Josip Stanišić (21), ktorý dostal šancu na Cypre v základnej zostave.

Bývalý reprezentant Ivica Olić sa domnieva, že motivácia Slovákov po tom, čo stratili reálnu šancu na postup, upadne.

„Ale netvrdím, že to bude relax. Môže to byť zavše nebezpečné, pretože Slovenko je tím, ktorý má kvalitu.

Rusko SR šport futbal kval. duda MS 2022 H Slovensko Čítajte viac NÁZOR: Slovákom chýbal veliteľ. Boli lepší, ale nie dobrí

Musíme byť maximálne koncentrovaní a získať tri body. Body berie aj Rusko, môže sa stať, že posledný zápas rozhodne o postupujúcom na MS," domnieva sa 104-násobný reprezentant.

Slovenský tím sa presunul z ruskej Kazane priamo do Osijeku. Chorvátsky zväz pravidelne strieda štadióny, kde hrá reprezentácia domáce zápasy.

V Osijeku sa už dlhšie neobjavila. Naposledy tu hrala pred vyše dvoma rokmi v kvalifikácii ME 2020. V júni 2019 zdolala Wales 2:1.

Zápas so Slovákmi bude v Osijeku v poradí trinásty a Chorváti ani v jednom neprehrali (desať výhier, dve remízy).

Predpokladaná zostava Slovenska:
Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko – Hrošovský, Kucka – Koscelník, Hamšík, Haraslín – Almási.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia MS 2022 vo futbale