Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jirkovi v Oviede otvára dvere aj meno Dubovský

Veľké futbalové putovanie Erika Jirku sa aspoň v tomto období skončilo. Trnavský rodák za dva a pol roka vystriedal päť tímov v troch krajinách. V lete zakotvil v španielskom Reale Oviede a rád by sa tu usadil.

06.10.2021 16:26
Erik Jirka Foto: ,
Erik Jirka v reprezentačnom drese.
debata

"Som spokojný, konečne som podpísal zmluvu na dlhší čas v jednom klube. Rozprával som sa s trénerom, chce, aby som sa ešte viac začlenil do herného systému.

Naposledy som nastúpil v základnej zostave a hral som 56 minút, verím, že budem dostávať čoraz väčší priestor," priblížil 24-ročný krídelník.

Tradičný klub z Ovieda pôsobí teraz v druhej španielskej lige a jeho cieľom je vrátiť sa do najvyššej súťaže, kde populárny tím roky patril.

SR Senec šport futbal reprezentácia MS kval H zraz BAX Čítajte viac Zápas v Rusku je kľúčový, tvrdí Škriniar. Rozhodlo sa o Lobotkovi

„Začiatok sezóny nám mohol vyjsť aj lepšie. Ale máme na čom stavať. Oviedo je veľký klub, má veľkú históriu, chceme postúpiť. Na zápasy chodí veľa fanúšikov, futbalovú atmosféru cítiť na každom kroku,“ približuje Jirka.

Už pred príchodom do Ovieda hosťoval v inom španielskom klube Mirandés.

„Pomohlo mi to, učil som sa jazyk, čo je veľmi dôležité. Aj v súčasnom klube sa hovorí v podstate len po španielsky.“

Dvere mu otvára aj meno Petra Dubovského, ktorý pred svojím tragickým skonom pôsobil v tomto klube a zanechal v ňom výraznú stopu.

Ladislav Almási Čítajte viac Ktorý spieva lepšie? Vypočujte si hity z úst reprezentačných nováčikov

„Keď počujú, že som Slovák, alebo padne meno Dubovský, všetci hneď pozitívne reagujú. Peter tu má stále výborné meno a radi na neho spomínajú. Cítim trochu aj tlak, aby som nesklamal a pokúsil sa dokázať, čo aj on.“

V národnom tíme sa len rozbieha, tento rok striedal v troch zápasoch, na konte má zatiaľ dovedna 76 minút.

„Som vďačný za každú minútu, sekundu, ktorú mi poskytne tréner,“ vyjadril sa Jirka.

Tvrdí, že pred zápasmi v Rusku a Chorvátsku cíti mužstvo mierny tlak. „Ocitli sme sa v situácii, keď musíme oba zápasy zvládnuť. Dôležité však bude dať počty bokom a sústrediť sa na zápasy, na dobrý výkon,“ zdôraznil.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

V tíme chýbajú zranení krídelníci Weiss i Mak. Cíti šancu nastúpiť v piatok v základnej zostave?

„Takto neuvažujem. Predovšetkým ma mrzí, že tu nemôžu byť, sú to kvalitní hráči. Kto bude hrať, to je na trénerovi. Mohol by mi dať šancu, aj keby tu boli. Pre mňa je dôležité, aby som využil šancu, keď ju dostanem a potvrdil, že sem patrím,“ zdôraznil Trnavčan.

Do Kazane odletelo 25 hráčov

Na piatkové stretnutie s Ruskom do Kazane odletela v stredu popoludní slovenská výprava, v ktorej bolo 25 futbalistov, všetci mali negatívne PCR testy. Okrem nedoliečeného obrancu Martina Valjenta definitívne vypadol z kádra aj stredopoliar Stanislav Lobotka. Nepomôže mužstvu ani v nasledujúcom zápase s Chorvátskom. Po vyšetreniach sa vrátil do Neapola, kde si bude doliečovať zranený stehenný sval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Jirka #slovenskí futbalisti