Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná šanca Slovákov. Proti Cypru nemôžu zakopnúť

Slovenskí futbalisti ťahajú negatívnu sériu. V štyroch zápasoch po sebe nevyhrali a strelili v nich jediný gól. Teraz majú šancu zlepšiť si bilanciu.

07.09.2021 09:00
SR Futbal MS kval. H Chorvátsko BAX Foto: ,
Dávid Hancko (Slovensko) a Nikola Vlašič (Chorvátsko) počas sobotňajšieho zápasu v Bratislave.
debata (1)

V kvalifikácii MS 2022 hostia na bratislavskom Tehelnom poli Cyprus, posledný tím H-skupiny.

Slováci práve s ním otvárali program aktuálnej kvalifikácie, ale zápas v Nikózii nezvládli, skončil sa bez gólov. Prvý raz sa stalo, že v zápase s týmto súperom neskórovali.

Zápas Slovensko - Chorvátsko v obrazoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia pred zápasom s Chorvátskom.

Podobné zaváhanie si teraz nemôžu dovoliť, znamenalo by koniec nádejí na postup na šampionát do Kataru. V hre ich udrží len víťazstvo, ktoré sa od nich aj očakáva.

"Výsledky potvrdzujú, že naša skupina je vyrovnaná. Mužstvo Cypru je charakteristické typickou organizáciou hry v defenzíve, hlbším blokom, piatimi hráčmi v línii.

Musíme sa poučiť z prvého stretnutia. Verím, že zápas zvládneme, urobíme maximum, chceme vyhrať, tri body potrebujeme do tabuľky, aby sme zostali v hre o postup," vraví tréner Štefan Tarkovič.

V pondelok popoludní informoval, že v zápase s Cyprom nemôže rátať zo zdravotných dôvodov s dvoma hráčmi.

Boženík futbal MS2022 kval. H Slovensko Čítajte viac Boženík? Je vývojovo zabrzdený, na hrote máme dieru, tvrdí expert

„Pripravený nebude Holúbek, ktorý mal problémy už pred zápasom s Chorvátskom. Bero má virózu a je v izolácii na izbe. Čo sa týka COVID-19, všetky testy boli negatívne.“

Slovenskí futbalisti v dvoch zápasoch minulý týždeň vybojovali len bod v Slovinsku, čo bolo menej, ako dúfali.

"Teraz sa už musíme pozerať dopredu, čaká nás tretí zápas v krátkom čase po sebe. Musíme pokračovať vo výkonoch, aký sme ukázali v druhom polčase so Slovinskom a v stretnutí s Chorvátskom.

Dúfam, že nás opäť prídu podporiť diváci a my sa im odvďačíme víťazstvom," verí kapitán tímu Marek Hamšík.

Cyperčania sú v skupine outsidermi, ale trápia aj iných favoritov. Do jesenného programu vstúpili zle, pred týždňom podľahli nečakane hladko Malte (0:3) a uplynulú sobotu aj Rusku (0:2).

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

O prekvapenie sa však postarali v marcovom termíne, keď okrem Slovenska obrali o body aj Slovinsko, doma ho zdolali 1:0, v tomto jedinom zápase naplno bodovali.

Od zápasu so Slovinskom neskórovali a na gól čakajú dlhých 408 minút. Prekonať súperovho brankára je pre Cyprus sviatok, v tomto roku dali v siedmich stretnutiach jediný gól práve so Slovinskom.

Jeho autorom bol 25-ročný útočník Ioannis Pittas, ktorý pôsobí v Apollone Limassol a predstavil sa na konci júla aj v Žiline v Konferenčnej lige, vyšiel strelecky naprázdno.

Tarkovič nebol spokojný s bodovým ziskom z predchádzajúcich dvoch stretnutí.

"Som si vedomý, že zo stretnutí so Slovinskom a s Chorvátskom po výkonoch, ktoré sme podali, sme mohli získať aj šesť bodov, ale máme len jeden.

Tieto body sa už nahradiť nedajú, môžeme ich získať len v ďalších zápasoch. Musíme začať s Cyprom, v októbri nás čakajú zápasy v Rusku a Chorvátsku," zdôraznil Tarkovič.

Slovensko – Cyprus
Kvalifikácia MS 2022, H-skupina, dnes, výkop 20.45, Národný futbalový štadión na Tehelnom poli v Bratislave, priamy prenos RTVS. Zápas povedú azerbajdžanskí rozhodcovia na čele s Alijarom Aghajevom.

Predpokladaná zostava Slovenska: Kuciak – Pekarík, Šatka, Škriniar, De Marco – Lobotka, Kucka – Mak, Hamšík, Weiss – Boženík.

Ďalšie zápasy H-skupiny, dnes: 20.45 Chorvátsko – Slovinsko, Rusko – Malta

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Cyprus #kvalifikácia #MS 2022