Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde revanš? Nesmieme sa báť, aj keď pokazíme, burcuje Lobotka

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa v 5. kole kvalifikácie MS 2022 môžu za určitých okolností dostať aj na čelo H-skupiny.

03.09.2021 11:15
Slovinsko šport SR futbal kval. MS2022 H Slovensko Foto: ,
Stanislav Lobotka prechádza cez Slovinca Josipa Iličiča.
debata (1)

V sobotu o 20.45 h privítajú na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne Chorvátov, za ktorými pred vzájomným súbojom zaostávajú o jediný bod.

Na prvú priečku sa vyšvihnú, ak zvíťazia a Rusko nezaboduje naplno na Cypre. V ďalšom zápase „háčka“ si zmerajú sily Slovinsko s Maltou.

Slováci vstúpili do septembrového trojzápasu remízou v Slovinsku 1:1. Teraz nastúpia proti zvučnejšiemu balkánskemu súperovi, vicemajstrovi sveta, najväčšiemu favoritovi na postup a lídrovi tabuľky.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

"Musíme pokračovať v tom, ako sme hrali, pokúsiť sa premeniť šance a hlavne nedostať gól.

Defenzíva musí pracovať a musíme ten zápas zvládnuť," burcoval brankár Marek Rodák, ktorému dal tréner Štefan Tarkovič príležitosť v Ľubľane pri neúčasti Martina Dúbravku a Dušana Kuciaka.

Slovensko nemá na Chorvátsko príjemné spomienky z kvalifikácie ME 2020. V roku 2019 mu doma podľahlo jednoznačne 0:4, na pôde protivníka prehralo 1:3.

chorvátsko, rusko Čítajte viac Sebavedomí Chorváti: Slováci? To nie je naša liga

"Doma na nás čaká Chorvátsko, s ktorým sme predchádzajúce kvalifikačné zápasy nezvládli. Každý zápas je však iný, treba podať taký výkon ako proti Slovinsku.

Nesmieme sa báť, aj keď pokazíme. O tom je futbal, keď neriskujete, tak si nevytvoríte šancu. Stáť iba vzadu a čakať, že nám padne štandardka, to by bolo naivné," zdôraznil stredopoliar Stanislav Lobotka na oficiálnej webstránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Hostia sa v Bratislave nemôžu spoliehať na kapitána a kľúčového stredopoliara Luku Modriča. Pre svalové zranenie im nebol k dispozícii ani v stredu v Rusku (0:0). Dôležitosť regenerácie si v nahustenom programe uvedomujú aj domáci hráči.

Luka Modrič, Marek Hamšík Čítajte viac Chorváti majú problém. Proti Slovákom nenastúpi ich hviezda

"Musíme si čo najrýchlejšie oddýchnuť a pripraviť sa na zápas, pretože bude náročný. Potrebujeme si doň zobrať to pozitívne.

V predchádzajúcich zápasoch nám to trošku škrípalo v ofenzíve, nevedeli sme sa dostať do šance. V Slovinsku to bolo práve naopak, vytvorili sme si veľa šancí.

V zápase si Chorvátskom ich možno nebude až tak veľa, preto ich musíme začať premieňať," povedal útočník Róbert Boženík, ktorý otvoril skóre duelu v Slovinsku.

Stretnutie Slovensko – Chorvátsko povedú rozhodcovia z Poľska na čele s hlavným arbitrom Bartoszom Frankowským. V priamom prenose ho odvysiela Jednotka RTVS.

Tabuľka H-skupiny:
    Z V R P S B
1. Chorvátsko 4 2 1 1 4:1 7
2. Rusko 4 2 1 1 6:4 7
3. SLOVENSKO 4 1 3 0 5:4 6
4. Slovinsko 4 1 1 2 3:4 4
5. Malta 4 1 1 2 6:8 4
6. Cyprus 4 1 1 2 1:4 4
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia MS 2022 vo futbale