Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero išiel okolo Ďuricu. Bál som sa ho, vraví opora Arnhemu

Pred piatimi rokmi začínali slovenskí futbalisti prípravu na Euro 2016 do Francúzska a Matúš Bero patril k nováčikom v kádri.

24.05.2021 15:09
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero na zraze reprezentácie.
debata

Po sústredení tréner Ján Kozák do konečnej nominácie dvadsaťročného mladíka nevybral.

„Bol to môj prvý zraz v reprezentácii a hoci som sa na šampionát nedostal, rád naň spomínam. Pamätám si, že som išiel okolo Jančiho Ďuricu a bál som sa ho. O rok sme spolu hrali v jednom klube…“ pripomenul si začiatky v národnom tíme dnes 25-ročný Bero.

Pre neho a prvú, zatiaľ dvanásťčlennú skupinu hráčov, odštartovala príprava na Euro, ktoré sa začne o 17 dní.

Tréner nič nenaznačil

Berov klub Vitesse Arnhem skončil v holandskej lige na štvrtom mieste pred Feyenoordom Rotterdam.

„Vybojovali sme si nakoniec priamu účasť v európskom pohári. Pre klub to bola skvelá sezóna, aj ja som sa v nej cítil výborne. Potom príde hráč lepšie naladený aj na reprezentačný zraz­.“

odkaz
euro 2020, odkaz

Prvá skupina hráčov sa včera presunula do rakúskeho Windischgarstenu. V najbližších dňoch sa bude rozhodovať o mieste v tíme na júnový turnaj a Bero chce v príprave urobiť maximum, aby sa mu tentoraz ušlo.

„Nominácia je vždy na trénerovi, my hráči budeme rešpektovať jeho rozhodnutie. Zatiaľ nám nič nenaznačil a nebolo by to ani vhodné, pretože by iným zasa ukázal, že s ním už neráta. Všetci sme na jednej lodi,“ zdôraznil.

V skupine narazia Slováci na Poľsko, Švédsko a Španielsko. S prvými dvoma sa stretli aj na turnaji ME hráčov do 21 v roku 2017, Bero vtedy patril k oporám úspešného tímu.

"Hneď som si na to spomenul, keď nám ich opäť vyžrebovali. Musím dodať, že pred štyrmi rokmi sme oboch zdolali… Dôležité je, aby sme zostali pokorní, súperi sú ťažkí, ale s tým sme museli rátať.

Pre každého z nás je veľká motivácia, keď si môže zahrať napríklad proti hráčovi, akým je Lewandowski."

Kucka: Teraz ma nechajte…

Juraj Kucka patrí medzi najskúsenejších futbalistov v tíme, čaká ho tretia príprava na veľký turnaj. Na rozdiel od Bera, jeho klubu sa v lige nedarilo. Parma vypadla z talianskej ligy.

„To ma veľmi mrzí, nebolo to príjemné, ale už je to za mnou. Rád by som sa teraz ukázal na Eure dobrými výkonmi.“

SR futbal SR 21 ME kvalifikácia Estónsko Bénes Čítajte viac Tarkovič pozná ideálny tím, v kempe ho mať nebude. Kauza Bénes je ukončená

Kuckovo meno sa objavilo medzi možnými letnými posilami Slovana Bratislava. O tom však nechce vôbec hovoriť. „Neviem ešte nič. Povedal som všetkým, nech ma teraz nechajú tak. Chcem sa sústrediť na prípravu a na Euro,“ vravel včera v Senci.

V závere talianskej sezóny mal zdravotné problémy. „Môj zdravotný stav sa zlepšuje, nedohral som posledné zápasy, možno by som aj mohol, ale nechcel som riskovať. V uplynulých dňoch som sa liečil na Slovensku, verím, že to bude dobré,“ domnieva sa 33-ročný stredopoliar.

Verí, že skúsenosti z dvoch predchádzajúcich šampionátov (MS 2010 a ME 2016) zužitkuje. „Niečo môžem poradiť mladším hráčom. Ale každý má svoju hlavu a musí si to zhodnotiť sám,“ doplnil.

Tarkovič povolal Schranza

Medzi hráčmi, ktorí včera začali prípravu v Rakúsku, sa objavil aj Ivan Schranz. Útočník Jablonca, ktorého v Česku spájajú od budúcej sezóny so Slaviou Praha, svojmu tímu v závere sezóny pre zranenie svalu chýbal. „Pôvodne bol medzi náhradníkmi, ale hoci nie je ešte úplne fit, klub ho uvoľnil. Verím, že sa dá rýchlo zdravotne do poriadku,“ vysvetlil Tarkovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Matúš Bero