Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Váha jedenásteho titulu

Nebola to spanilá cesta za titulom ako v predchádzajúcich sezónach. Prehry vo finiši obrali slovanistov o ľahkosť i pohodu, ale ak by premárnili kráľovský náskok, boli by babráci roka.

17.05.2021 12:43
SR Futbal FL 9. kolo nadstavba titul ViOn... Foto: ,
Majstrovská radosť hráčov Slovana.
debata

Ak je niekto slabší v počtoch, pomaly má problém spoľahlivo zrátať všetky trofeje Slovana. Len majstrovských získal dvadsaťsedem. Prvé v dvadsiatych rokoch, ďalšie vo vojnovom období, osem v československej ére a jedenásť po nej.

Titul je titul, za každým sa skrýva iný príbeh a aj pochopiteľná radosť. Ale holé fakty všetko neprezradia.

Vladimír Weiss st. Čítajte viac Slovan má titul, Weiss pri premiére rozobral súpera. Nitra vypadla

Nie je už veľa pamätníkov, ktorí si spomenú na triumf v roku 1949, keď belasí oslavovali prvý československý titul s legendárnym trénerom Šťastným a slávnymi menami v zostave.

A mnohí ešte nezabudli na úspech o štvrťstoročie neskôr, keď sedel na lavičke tréner storočia Vengloš a v tíme mal sedem budúcich zlatých chlapcov z Belehradu…

To boli časy, povzdychnú si nostalgicky futbaloví kmeti. Súčasným titulom v porovnaní s federálnymi časmi chýba lesk výnimočnosti. Nie je zhadzovaním tímu a jeho úspechu, ak sa povie, že pre súčasný Slovan je titul samozrejmosťou.

Najmä preto, že mužstvá v rovnakej súťaži nemajú rovnaké možnosti. Nerovnosť v nej vládla vždy, ale viac ako v minulosti sa mnohé točí okolo peňazí.

Prvý tréning Vladimíra Weissa na Slovane Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nový tréner Slovana Vladimír Weiss st. na prvom...

Finančné injekcie Kmotríkovcov sú vakcínou proti futbalovému živoreniu a existenčnej neistote. S takým rozpočtom a od jeho výšky sa odvíjajúcim širokým i kvalitným kádrom nie je prekvapením, že si Slovan predplatil prvé miesto tabuľky.

Na Tehelnom poli však túžia aspoň po maličkom úspechu aj za slovenskými humnami. Slovan dnes vie s istotu povedať, že doma je prvý, najúspešnejší, najsilnejší.

Ale odpoveď na otázku, akú kvalitu mala slovenská liga a akú reálnu váhu titul, spoznáme až o dva mesiace na európskej pôde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava