Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

No… Pán Mak, buďte rád, že na Slovensku nežijú futbaloví blázni ako inde

Po víťaznom zápase proti Rusku (2:1) v kvalifikácii na MS 2002 v Katare sa futbalista Róbert Mak posťažoval na slovenských fanúšikov. Sú vraj neprajní. Všimol si to obzvlášť po zápasoch proti Cypru (0:0) a Malte (2:2).

03.04.2021 15:44
Slovensko, Luxembursko Foto: ,
Gólová radosť Róberta Maka.
debata (14)

"Zvykol som si na kritiku, počúvam ju na moju osobu už štvrtý rok. V tíme sú však aj hráči, ktorí ju neznášajú dobre, dosť to mužstvo ovplyvňuje. Myslím si, že toľko kritiky si nezaslúžime, hoci je jasné, že máme aj zlé zápasy. Bol som v rôznych krajinách, ale takých neprajných fanúšikov som málokde videl.

Sme malý národ a musíme viac držať spolu. Po dvoch zápasoch bola kritika zaslúžená, ale niektorí hráči dostali správy, ktoré boli dosť surové. Už som to dlhší čas držal v sebe, je mi veľmi ľuto, že máme takých neprajných fanúšikov. Dúfam, že týmto výkonom sme si ich naklonili na svoju stranu," povedal tesne po triumfe.

rozhovore pre denník Šport sa rozhodol na tieto slová zareagovať Ladislav Molnár, legendárny brankár a bývalý reprezentant.

„No… Pán Mak nemal vôbec čo reagovať podráždene, kritika bola oprávnená. Môže byť rád, že na Slovensku nie sme až takí futbaloví blázni ako v iných krajinách. Tam by ich za takéto výkony ukameňovali. Pánovi Makovi by nezaškodilo trošku pokory,“ povedal niekdajší hráč Interu Bratislava, Košíc ale aj Slovanu.

„Namiesto kritiky fanúšikov po jednom vydarenom zápase si mal nasypať popol na hlavu a uznať, že duely na Cypre a s Maltou sme totálne pokašlali a bola to hanba. Keď sa darí, fanúšikovia nosia hráčov na rukách. Keď sa nedarí, príde kritika. A býva aj drsná. Na to musia byť hráči pripravení. Kto sa toho bojí a nechá sa rozhodiť, nech nerobí futbal,“ dodal.

K jeho slovám sa neskôr pridal aj Stanislav Šesták, dlhoročný hráč národného tímu, ktorý Slovensko doviedol na svetový šampionát 2010.

„Nie je príjemné prijať kritiku, ale, pardon, remizovať na Cypre a doma s Maltou? Máme si klamať do očí? Prišla kritika a bola oprávnená. Chlapci by nemali byť prečo urazení,“ podotkol Šesták, ktorý nedávno ukončil aktívnu kariéru.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Ladislav Molnár