Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol som v rôznych štátoch, ale neprajníkov ako na Slovensku som málokde videl

Už sa zdalo, že optimálny okamih na zakončenie premeškal a loptu držal pridlho. Róbert Mak si však počkal na správny moment a cez viacerých brániacich hráčov, presnou strelou k žrdi strelil do ruskej siete víťazný gól.

31.03.2021 10:54
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak sa teší z gólu proti Rusku.
debata (34)

„Veľmi potešil nielen mňa, ale celé mužstvo. Po dvoch predchádzajúcich zápasoch sme sa necítili dobre. Mali sme medzi sebou veľa rozhovorov. My skúsenejší, čo sme odohrali už viac zápasov, sme upozorňovali, že táto situácia sa dá otočiť. Všetci sme bojovali a odovzdali maximum. Podobných situácií, keď sa nám nedarilo, sme zažili veľa. A vždy sme sa dokázali postaviť na nohy. Dúfam, že takto budeme pokračovať,“ vravel stredopoliar Ferencvárosu. Ruský futbal pozná dobre, v tejto krajine si odkrútil viacero sezón. „Rusi majú formu, ale sťažili sme im to, nevedeli si s nami poradiť,“ tvrdil Mak, ktorý 8. marca oslávil tridsiatku.

Po príchode na zraz do Senca upozorňoval, že jeho pozícia nie je najružovejšia. Na sústredení v Španielsku ochorel na koronavírus, pomaly sa vracal do futbalového života, odohral jediný polčas. Proti Malte však strávil na ihrisku plných 90 minút a v súboji s Ruskom 75.

V národnom drese si pripísal 14. gól, v rebríčku reprezentačných strelcov sú pred ním už len traja kanonieri. „Teším sa. Je to krásne číslo, vážim si ho. Ale v tom prípade som najmä šťastný, že to zvládlo mužstvo a vyhralo nad ťažkým súperom.“

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Vyjadril sa aj ku kritike, ktorá sa zniesla na tím po Cypre a Malte.

"Zvykol som si na ňu, počúvam ju na moju osobu už štvrtý rok. V tíme sú však aj hráči, ktorí ju neznášajú dobre, dosť to mužstvo ovplyvňuje. Myslím si, že toľko kritiky si nezaslúžime, hoci je jasné, že máme aj zlé zápasy. Bol som v rôznych krajinách, ale takých neprajných fanúšikov som málokde videl.

Sme malý národ a musíme viac držať spolu. Po dvoch zápasoch bola kritika zaslúžená, ale niektorí hráči dostali správy, ktoré boli dosť surové. Už som to dlhší čas držal v sebe, je mi veľmi ľuto, že máme takých neprajných fanúšikov. Dúfam, že týmto výkonom sme si ich naklonili na svoju stranu."

Do budúcnosti zostáva optimista. „Verím, že na Eure budeme úspešní. Chceme pokračovať v tom, kde sme teraz skončili. Zápas s Ruskom nám veľmi pomohol, postavil nás znova na nohy.“

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #slovenskí futbalisti #kvalifikácia MS 2022