Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspech v Turecku. Dvadsaťjednotka vyhrala turnaj Antalya Cup

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v treťom zápase prípravného turnaja Antalya Cup v Turecku nad rovesníkmi z Ukrajiny 3:2.

29.03.2021 22:07
SR futbal ME21 kval. Gruzínsko Lichtenštajnsko NRX Foto: ,
Tréner futbalovej reprezentácie SR do 21 rokov Jaroslav Kentoš.
debata

Mladí Slováci prehrávali už 0:2, ale dokázali troma presnými zásahmi otočiť vývoj stretnutia. Získali v troch dueloch 7 bodov a stali sa víťazmi turnaja.

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša zdolali v prvom zápase na turnaji Uzbekistan do 23 rokov 2:0, potom remizovali so Severným Macedónskom 2:2, keď tiež dokázali zmazať dvojgólové manko.

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre Michaljo Mudrik v 48. minúte po skvelom individuálnom prieniku v slovenskej šestnástke zakončenom bombou pod brvno.

Ukrajina zvýšila v 56. minúte, po centri z pravej strany sa zavesil do vzduchu Bogdan Vjunnik a hlavou nechytateľne upravil na 2:0. Mladí Slováci nerezignovali, v 63. minúte Ján Bernát dorazil do siete loptu, ktorú brankár Ukrajiny vyrazil po dobrej hlavičke Mateja Trusu.

O sedem minút už bolo vyrovnané, po rohu sa hlavou v páde presadil Trusa. Slováci neustali v tlaku a po peknej predšestnástkovej kombinácii s narážačkou rozhodol peknou strelou k pravej tyčke o ich výhre Matúš Kmeť.

Antalya Cup 2021

Ukrajina 21 – SLOVENSKO 21 2:3 (0:0)
Góly: 49. Mudrik, 55. Vjunnik – 64. Bernát, 70. Trusa, 83. Kadák. ŽK: Mudrik – Kováčik, Pokorný
SR 21: Ludha – Mihálek, Pišoja, Nemčík, Vojtko – Gono, Pokorný (78. Goljan), Bernát (78. Nebyla) – Kaprálik (78. Kmeť), Kadák, Iľko (34. Galčík)

Hlas po zápase

Peter Pokorný, kapitán SR 21: "Bol to náročný zápas, keďže sme boli veľa času bez lopty. Ukrajinskí hráči boli skvelí, najmä v strede poľa, kde boli vždy o jedného naviac. Ťažko sa nám bránilo, ale ukázali sme naše silné stránky.

Opäť sme predviedli, že sme schopní otáčať zápasy a tentoraz to bolo v stretnutí, keď sme nemali väčšie držanie lopty. Ukázali sme srdiečko, bojovali sme do konca, šli sme za víťazstvom, ktoré sme aj napokon dosiahli.

Ukázali sme, že budeme dobrá partia a sme vynikajúci tím. Celkový triumf na turnaji teší, veľa chalanov možno niečo také ešte nezažilo. Dostali sme medaily, pohár a z týchto troch zápasov si môžeme zobrať pozitíva, či do ďalších prípravných duelov alebo následne do kvalifikácie."

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #SR 21 #Antalya Cup 2021