Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovákom bude proti zbornej chýbať brankárska jednotka

Tréner slovenských futbalových reprezentantov Štefan Tarkovič nebude môcť nasadiť v utorok do tretieho kvalifikačného zápasu MS 2022 proti Rusku brankára Martina Dúbravku z Newcastle United.

29.03.2021 20:05 , aktualizované: 30.03.2021 12:18
Martin Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka.
debata (20)

Toho už zdravotné problémy vyradili aj pred zápasom s Maltou (2:2).

Zápas Slovensko – Rusko budeme sledovať online od 20.45

Tarkovič na pondelkovej tlačovej konferencii pred zápasom v Trnave s Rusmi povedal, že až po tréningu bude mať jasno ohľadom brankára Dúbravku.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Keďže jeho zdravotný stav sa nezlepšil, nebude koučovi národného tímu k dispozícii ani v zápase proti Rusku. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

Rusi vstúpili do kvalifikácie víťazstvom 3:1 na Malte, v sobotu si poradili v Soči so Slovinskom 2:1 vďaka dvom presným zásahom vo forme hrajúceho Arťoma Dzjubu, ktorý raz skóroval aj na Malte.

Tím Stanislava Čerčesova má na konte plný počet 6 bodov. Slováci začali zle, na konte majú len dva body po remízach na Cypre 0:0 a doma s Maltou 2:2.

Naposledy na ME 2016

Posledný vzájomný zápas odohrali Slováci a Rusi v základnej skupine EURO 2016 vo Francúzsku. Slováci zvíťazili 2:1 a tri body im výrazne pomohli k postupu do osemfinále turnaja.

"Mám na ten zápas pekné spomienky. Vyhrali sme a na šampionáte sme sa aj vďaka tomu dostali do osemfinále.

Zápas z EURO je ale dávna minulosť, ruský tím odvtedy prešiel obmenou, takže sa ním už netreba zaoberať," uviedol Ondrej Duda, ktorý vtedy nastúpil na hrote útoku a v 67. minúte ho nahradil Adam Nemec.

Slováci odohrali pamätný zápas proti Rusku na... Foto: SITA/AP, Geert Vanden Wijngaert
Vladimír Weiss Slováci odohrali pamätný zápas proti Rusku na ME 2016. Takto sa z gólu do siete súpera tešili Vladimír Weiss a Ondrej Duda.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar 1. FC Kolín súhlasí s trénerom Tarkovičom, že hráči musia tvrdé slová z kabíny preniesť na ihrisko.

„Sme v tom všetci spolu. Bolo treba otvoriť komunikáciu a povedať si na rovinu, ako sa veci majú. No netreba ostať len pri slovách,“ konštatoval Duda. K tímu sa pripojil v nedeľu po tom, ako dostal povolenie od klubu.

„Som rád, že sa to vyriešilo a som tu. Tá neistota nebola dobrá pre mňa, trénera a ani pre spoluhráčov, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo. Zápas s Maltou som sledoval a musím povedať, že som bol nervóznejší ako na ihrisku. Nepozeralo sa mi na to ľahko. Mrzelo ma, že som chlapcom nemohol pomôcť.“

Od ruských novinárov dostal Duda otázku, ako si spomína na súčasného trénera „zbornej“ Stanislava Čerčesova. Pod vedením 57-ročného bývalého (aj reprezentačného) brankára robil slovenský reprezentant svoje prvé legionárske kroky v Legii Varšava.

„Trénera Čerčesova poznám veľmi dobre. S Legiou získal titul aj Poľský pohár a svoju prácu si odviedol dobre. Môžem sa o ňom vyjadriť len v pozitívnom duchu, mám s ním dobrú skúsenosť. Médiá po jeho príchode do Legie strašili, že má tvrdé tréningy. Je pravda, že neboli ľahké, ale mal svoj štýl. Vedel, čo chce dosiahnuť a to aj dosiahol,“ dodal Duda.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Rusko #MS 2022