Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovákov stačil aj štvrtoligista. Otrasné, vravel Vittek

Slovenský fanúšik sa na to pozeral len ťažko. Ten, kto to zvládol, sa nevyhol hundraniu, nadávaniu, hnevu či obrovskému sklamaniu.

28.03.2021 06:59
Slovensko, Malta Foto: ,
Prvý gól Malty. Postaral sa o neho Luke Gambin, hráč zo štvrtej anglickej ligy.
debata (93)

Slovenskí futbalisti sa v sobotu večer postarali o obrovské prekvapenie na vlastný účet. Na trnavskom trávniku uhrali s Maltou len remízu 2:2. A aj tú museli zachraňovať – po prvom polčase totiž prehrávali dvojgólovým rozdielom.

„Je to tragické, otrasné, obrovská hanba. Verím, že tieto svoje slová oľutujem a v druhom polčase sa to zlepší,“ vravel v štúdiu RTVS expert Róbert Vittek.

Bývalý slovenský reprezentant akoby privolal zlepšenie slovenského tímu. Ten zmazal manko hneď v úvode druhého dejstva vďaka gólom Škriniara a Strelca, no víťazného presného zásahu sa už nedočkal.

„Remíza rovná sa prehre,“ komentoval záverečný nápor Slovákov ďalší z niekdajších členov národného tímu Marián Zeman.

„Pred zápasom sme hovorili o tom, že sa potrebujeme zlepšiť v porovnaní s duelom na Cypre. Stal sa však opak. A to je na tom najsmutnejšie,“ pridal sa ďalej Vittek, autor 23 reprezentač­ných gólov.

Ten použil v polčasovej prestávke aj ostrejšie výrazy. Hovoril o tom, že hráčov treba zdr..ť, musia sa zdravo na..rať. Po zápase bol síce miernejší, no sklamanie a rozčarovanie zostalo aj v ňom.

Rovnako, ako v tisícoch fanúšikov pri televíznych obrazovkách. Ale aj v samotných hráčoch.

Nie div, veď Slovákom vzdoroval a zdarne konkuroval súper, ktorý je v rebríčku FIFA na najspodnejších priečkach – konkrétne na 176. mieste.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

A v jeho strede pôsobia hráči, ktorých hodnota sa ani len nepribližuje tým, ktorí si obliekajú slovenský dres. Napríklad – Alexander Satariano, strelec druhého maltského gólu má podľa portálu transfermarkt.de maximálnu hodnotu 250-tisíc eur.

Čo je to v porovnaní so slovenským stopérom Milanom Škriniarom…

Alebo: Luke Gambin, hráč, ktorý sa postaral o prvý presný zásah stretnutia utešenou strelou spoza šestnástky, pôsobí v Colchesteri United.

Teda v klube, ktorý hrá štvrtú najvyššiu anglickú súťaž. To hovorí za veľa.

Slovensko - Malta v kvalifikácii MS 2022 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Na snímke Martin Koscelník (Slovensko), Dávid...

Slováci majú po dvoch zápasoch v H-skupine dva body. Napriek tomu, že za sebou majú podľa papierových predpokladov tých najprijateľnejších súperov. A pred sebou mimoriadne náročný súboj s Ruskom.

S tímom, ktorý prichádza do Trnavy so stopercentnou bilanciou a skalpom Slovinska, ktoré si poradilo s vicemajstrami sveta z Chorvátska.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Vittek #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti #kvalifikácia MS 2022