Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi krotia diablov. Vzývajú silu Herkula, privolávajú magický večer

V útoku tank Romelu Lukaku. V strede poľa pán prihrávok Kevin De Bruyne. V bránke ďalšia hviezda - Thibaut Courtois. Čo post, to veľké meno.

27.03.2021 15:45
Tomáš Souček, Alex Král, českí futbalisti Foto: ,
Česká radosť. Na snímke sa z gólu tešia strelec Tomáš Souček (vľavo) a Alex Král.
debata (3)

Na českých futbalistov čaká v sobotu veľký zápas. Po tom, ako rozdrvili Estónsko (6:2), vyzvú na domácej pôde v kvalifikácii majstrovstiev sveta 2022 giganta – Belgicko.

Čeliť budú tímu, ktorý je podľa aktuálneho rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie najlepší na svete. V renkingu mu patrí prvé miesto.

„Belgičania sú favoritmi našej skupiny. Za to sa však neskrývame,“ vraví pre české médiá stredopoliar Antonín Barák. „Chceme vyhrať. Nemôžeme sa toho báť, ak si chceme zahrať na svetovom šampionáte,“ dodáva sebavedomo.

Zverenci Roberta Martíneza sú absolútna špička. Vo svojom strede majú opory z veľkoklubov – Interu Miláno, AC Miláno, Manchestru City, Realu Madrid, Atlética Madrid, Borussie Dortmund či Neapola.

Navyše, belgický stroj drví súpera za súperom. Pod súčasným koučom strieľa tri góly na zápas.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

To však Čechom neprekáža. Napokon, aj v predošlej kvalifikácii, keď šlo o postup na európsky šampionát, čelili superhviezdam z Anglicka. A na domácej pôde ich zdolali.

„Ukážte silu Herkula. Vytrvalosť Emila Zátopka, chytrosť líšky. Upečte červených diablov (prezývka Belgicka, pozn.), Národný tím môže prežiť ďalší magický večer,“ burcuje denník Sport.

Či sa to napokon Čechom podarí, dozvieme sa dnes večer. Atraktívny zápas môžete sledovať aj v našom online prenose.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #belgickí futbalisti #kvalifikácia MS 2020