Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debata na ceste z Cypru. Škriniar verí, že výsledok s Maltou bude lepší

Na nevydarený vstup do H-skupiny kvalifikácie MS 2022 po bezgólovej remíze na Cypre budú chcieť slovenskí futbalisti zareagovať v sobotu proti Malte.

26.03.2021 11:21
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata (4)

Povinnosť velí zverencom trénera Štefana Tarkoviča bodovať naplno, v opačnom prípade by ich šance z hľadiska bojov o šampionát v Katare utrpeli ďalšiu nečakanú trhlinu.

Slováci prileteli z Cypru na druhý deň po stredajšom vystúpení v Nikózii, večer si „vyvetrali“ hlavy na slávnostnom vyhlásení ankety Futbalista roka v Senci, kde obhájil vlaňajší triumf Milan Škriniar.

Od piatka sa už stopér milánskeho Interu aj s reprezentačnými spoluhráčmi naplno chystá na súboj so 176. tímom rebríčka FIFA, proti ktorému majú Slováci priaznivú bilanciu 7 víťazstiev a 1 remíza.

Naposledy na seba narazili v kvalifikácii MS 2018, 26. marca 2017 v Ta'Qali zvíťazili hostia 3:1 a 8. októbra 2017 v Trnave 3:0.

Kvalifikačný zápas Cyprus - Slovensko Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Albert Rusnák a Minas Antoniou.

Pre covidové opatrenia nebudú domácemu favoritovi v sobotu k dispozícii Peter Pekarík, László Bénes a Ondrej Duda, ktorí sa vrátili do svojich nemeckých klubov.

„Už po ceste z Cypru domov sme nad Maltou rozmýšľali a niečo sme si povedali. Verím, že to prenesieme na ihrisko a výsledok bude lepší,“ vyhlásil Škriniar.

Podľa stredopoliara Juraja Kucku bude dôležité zabudnúť na zápas s Cyprom, v ktorom predviedli hostia slabý výkon a vypracovali si minimum šancí.

„Musíme sa na to dobre pripraviť. Program je nabitý, ale musíme mať čisté hlavy. Bude to určite ťažký zápas,“ poznamenal legionár Parmy Calcio.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Slováci sa musia mať na pozore, maltský tím výkonnostne i výsledkovo napreduje, dôkazom čoho bola jeho šnúra siedmich zápasov bez prehry, ktorú ťahal od septembra minulého roka.

Prišiel o ňu až v stredu v domácej ouvertúre kvalifikácie MS 2022 proti Rusku (1:3), herne sa však favorizovanej „zbornej“ dokázal vyrovnať.

"S celkovým výkonom mužstva som nadmieru spokojný. Urobili sme nejaké chyby, ktoré si vynútil súper svojou kvalitou. Najmä v druhom polčase sme však ukázali naozaj solídny herný prejav. Na každom zraze tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa zlepšovali.

Myslím si, že sa nám to darí postupnými krokmi. Dúfam, že sa v podobnom svetle predvedieme aj na Slovensku," vyhlásil kouč Malty Devis Mangia, ktorý má v kádri troch legionárov.

Futbalisti Malty boli súpermi Slovenska v... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Slovensko-Malta Futbalisti Malty boli súpermi Slovenska v kvalifikácii MS 2018.

Duel Slovensko – Malta (PP RTVS) s úvodným výkopom o 20.45 SEČ povedú rozhodcovia z Rakúska, ako hlavný Harald Lechner, ktorému budú asistovať Andreas Heidenreich a Markus Gutschi.

Trojzápasový kvalifikačný blok uzavrú Slováci v utorok 30. marca o 20.45 SELČ v Trnave proti Rusku, ďalšie kolá sú na programe až v septembri po EURO 2020.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Štefan Tarkovič #Milan Škriniar