Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príprava v Rakúsku, základňa v Dubline. Slováci poznajú plán pred ME

Slovenská futbalová reprezentácia bude mať počas EURO 2020 svoju základňu v írskom Dubline.

03.02.2021 11:35
Marek Hamšík Foto: ,
Slovenský kapitán Marek Hamšík v súboji s Paddym McNairom zo Severného Írska.
debata

Na šampionáte sa postupne stretne v E-skupine s Poľskom (14. júna o 18.00 SEČ v Dubline), Švédskom (18. júna o 15.00 SEČ v Dubline) a Španielskom (23. júna o 18.00 SEČ v Bilbau).

"Rozhodnutie o tom, kde nakoniec budeme mať basecamp, sme robili veľmi zodpovedne, preto sa nerodilo ľahko.

Aj napriek rôznym reštrikciám v obidvoch krajinách a nie úplne optimálnej situácii vzhľadom na transfery sa nám podarilo vycestovať do Španielska aj do Írska. Pozreli sme si obidve možnosti pre basecamp v Dubline aj v Bilbau.

Po pracovných poradách na SFZ a aj na základe zistených logistických možností sme sa rozhodli, že basecamp na Eure budeme mať v Dubline.

Do úvahy sme nebrali len hotel a tréningové centrum pre hráčov, ale aj celkovú logistiku, bezpečnosť, priestory pre mediálne služby a celkový marketing.

Samozrejme, zavážil aj fakt, že v Dubline odohráme prvé dva zápasy proti Poľsku a Švédsku.

Ja pevne verím, že dovtedy bude situácia s epidémiou taká, že fanúšikovia budú môcť fandiť na tribúnach a budú nás môcť prísť podporiť priamo do dejísk zápasov," vyjadril sa pre futbalsfz.sk tréner národného tímu Štefan Tarkovič s tým, že rozhodnutie o basecampe je už nemenné.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Príprava na šampionát bude prebiehať v Rakúsku. "Chceme využiť skúsenosti, ktoré sme nadobudli počas prípravy na EURO 2016 vo Francúzsku.

Využijeme tie isté podmienky, podobný model s dvoma prípravnými zápasmi a prípravný kemp budeme mať vo Windischgarstene. Generálku odohráme proti Rakúsku 6. júna pravdepodobne vo Viedni,“ pokračoval Tarkovič.

Momentálne sa zaoberá najmä marcovým zrazom a zápasmi kvalifikácie MS 2022 na Cypre a doma s Maltou a Ruskom.

Práve preto informáciu o tom, že až štvorica slovenských reprezentantov zmenila v týchto dňoch klub, prijal pozitívne.

Denis Vavro ide na hosťovanie z Lazia Rím do španielskeho SD Huesca, rovnako tak László Bénes z Mönchengladbachu do FC Augsburg.

Branislav Niňaj prestupuje z holandskej Fortuny Sittard do rumunského Sepsi OSK a prestúpil aj Miroslav Stoch do poľského Lubinu, keď predtým pôsobil v gréckom PAOK Solún.

"Osobne vítam riešenie každého zo spomenutých hráčov. Z môjho uhla pohľadu je prospešné, že hráči, ktorí majú kvalitu a sú v dobrých kluboch, no pravidelne v nich nehrávajú, sa snažia svoju situáciu riešiť tým, že využijú možnosť hosťovania prípadne prestupu.

Futbalová jedenástka roka 2020 (L'Equipe) Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Manuel Neuer (Bayern Mníchov).

Nový tím je pre každého hráča nová výzva na sebe ešte tvrdšie pracovať, presadiť sa tak, aby pravidelne v klube hrával.

Želám všetkým hráčom, ktorí zmenili klub, aby boli hlavne zdraví a aby sa v nových kluboch presadili do základnej zostavy a začali pravidelne hrávať.

Náročný klubový program ich preverí, ale hlavne pripraví na ťažký vstup do kvalifikácie MS. Každý hráč, ktorý má pravidelnú zápasovú prax, je istejší, sebavedomejší a dobre pripravený nie len pre klub, ale aj pre reprezentáciu Slovenska," dodal Tarkovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Štefan Tarkovič #ME vo futbale 2020