Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Valjent sa vyjadril k ostrým slovám agenta. Ľutoval účasť v reprezentácii?

Status manažéra Martina Valjenta na sociálnej sieti vyvolal veľký ohlas.

26.11.2020 09:33
Martin Valjent Foto:
Martin Valjent.
debata (5)

Andrej Augustín kritizoval, že nový tréner futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič neposlal stopéra Malorky na ihrisko ani raz v posledných troch zápasoch (pri víťazstve v barážovej kvalifikácii nad Severným Írskom ani v Lige národov pri zdolaní Škótska a prehre v Česku).

Augustín pripomenul, že v tom čase odohral španielsky druholigista ďalšie dve stretnutia, ale klub ho aj napriek tomu uvoľnil pre potreby národného mužstva.

Pustil sa aj do reprezentačných spoluhráčov svojho klienta.

Valjent sa k slovám agenta vyjadril v rozhovore pre denník Šport.

"Je to názor môjho manažéra a nie môj, a to najmä z dôvodu, že spomína mojich spoluhráčov a komentuje rozhodnutia realizačného tímu. Cítim sa byť súčasť tohto mužstva a našej reprezentácie.

Svojich spoluhráčov si veľmi vážim ako hráčov aj ľudí. Vyjadrenie, ktoré môj manažér uverejnil na sociálnej sieti, je jeho osobné. Ja sa sústredím na svoju prácu na ihrisku a nesnažím sa riešiť takéto veci," zdôraznil Vajlent.

Pri otázke, či mu Tarkovič vysvetlil nulovú minutáž, odpovedal:

„Tréner nemusí hráčovi vysvetľovať to, prečo niekto hrá alebo nehrá. So Štefanom Tarkovičom som sa rozprával a jeho rozhodnutie akceptujem. Budem sa snažiť pracovať o to viac, aby som si nejaké minúty zaslúžil.“

Spätne neoľutoval, že radšej nebol k dispozícii klubu, ktorý figuruje na druhom mieste druhej španielskej ligy.

„Určite nie a nikdy ani nebudem ľutovať svoju účasť v reprezentácii. Je logické, že každý hráč chce hrať, ale opakujem: akceptujem, že som člen kolektívu, kde sú vynikajúci futbalisti, ktorí majú veľkú kvalitu a nesmierne veľa skúseností. Pokiaľ šanca príde nabudúce, pokúsim sa mužstvu pomôcť čo najviac. Ak nie, budem to rešpektovať," doplnil.

Pochvaľoval si vynikajúcu atmosféru, ktorá vládla počas celého reprezentačné­ho zrazu.

"Dokázali sme splniť náš veľký cieľ, ktorý je výsledkom dvojročnej práce. Nebolo to jednoduché a teší ma, že sme zvládli baráž a prebojovali sme sa na záverečný turnaj.

Je skvelé, že budeme mať možnosť konfrontovať sa s najlepšími mužstvami v Európe. Pre Slovensko je vždy vynikajúce dostať sa na vrcholné podujatie," vraví Valjent.

Severné Írsko - Slovensko Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nástup na súboj Severné Írsko - Slovensko.

Postup na európsky šampionát ho teší, no mrzí ho, že Slováci zostúpili do nižšej kategórie Ligy národov:

"Máme polrok na to, aby sme sa natoľko dobre pripravili, že sa na šampionáte ukážeme v čo najlepšej forme. Škoda, že sa nám nepodarilo zachrániť našu účasť v B-divízii Ligy národov. Vzhľadom na viaceré okolnosti sme to nemali práve najlepšie rozohrané. Zápasov bolo veľmi veľa, komplikoval to aj počet absencií. Určite urobíme všetko pre to, aby sme sa čo najrýchlejšie vrátili do B-divízie.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Augustín #Martin Valjent #slovenskí futbalisti