Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Faerské ostrovy či Luxembursko. Ak Slováci padnú, budú hrať s trpaslíkmi

Na Slovensku je zvykom, že záver športového turnaja či kvalifikácie sprevádzajú kalkulácie. Platí to aj pred posledným zápasom futbalovej reprezentácie v roku 2020.

17.11.2020 13:34
Česko, Slovensko Foto: ,
Momentka z derby Slovensko - Česko.
debata (2)

Česi si víťazstvom v poslednom zápase Ligy národov môžu zaistiť postup medzi smotánku, Slováci sa ním zasa za istých okolností môžu vyhnúť vypadnutiu medzi trpaslíkov do Ligy C.

„Musíme dobre zregenerovať, samozrejme po vyhratom zápase so Škótskom sa regeneruje lepšie, keďže psychika aj mentálne nastavenia budú lepšie.

Zápasy s Českom sú stále derby zápasy, teraz budeme hrať o záchranu. V kádri je dostatok hráčov, donominovali sme Ivana Schranza, uvidíme, ako to bude s Tomášom Hubočanom.

Slovensko - Škótsko Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Tréner Štefan Tarkovič burcuje svojich zverencov.

Uvidíme, komu dáme príležitosť. Prístup hráčov proti Škótom mi dáva pocit, že je to na dobrej ceste,“ povedal pre web Slovenského futbalového zväzu tréner Slovenska Štefan Tarkovič.

Jeho zverenci nemajú situáciu vo vlastných rukách. Po prespatom úvode druhej skupiny Ligy B sa síce nedeľňajšou výhrou nad Škótskom (1:0) vrátili do hry, ale práve od Ostrovanov potrebujú pomôcť.

Ak by v stredu Slováci v Plzni zdolali domáce Česko a Škóti by vonku v Izraeli neprehrali, Tarkovičovci by sa udržali v Lige B.

Motivácia nechýba ani domácim. Radi by si v 14. vzájomnom stretnutí od rozdelenia spoločného štátu v roku 1993 deviate víťazstvo. Hráčom Jaroslava Šilhavého musia však pomôcť Izraelčania a vziať Škótom minimálne bod.

Od septembrového vzájomného zápasu (1:3), v ktorom boli Slováci od začiatku do konca stretnutia horším mužstvom, sa veľa zmenilo.

Postup na majstrovstvá Európy cez Severných Írov je akiste dobrou správou, ale vypadnutie – tomu sa Slovensko na konci predošlého ročníka vyhlo, nakoľko UEFA urobila reorganizáciu súťaže – medzi futbalových trpaslíkov do Ligy C nie je najlepším vysvedčením pre slovenských sokolov.

Ak sa tak stane, namiesto bratského derby či súboja s ďalším účastníkom budúcoročných ME Škótskom sa môžu Slováci stretnúť napríklad s Luxemburskom, Moldavskom, Litvou či Kazachstanom.

Do úvahy prichádzajú aj dvaja postupujúci z najnižšej Ligy D. Jeden vzíde zo vzájomného súboja medzi Faerským ostrovmi a Maltou, druhý zasa z duelu Gibraltaru s lichtenštajnskom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia