Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Hapalom by sme na Euro nešli. Neurobme z Tarkoviča opäť hlupáka

Stanislav Šesták mal leví podiel na postupe Slovenska na svetový šampionát 2010.

17.11.2020 08:00
Štefan Tarkovič Foto: ,
Štefan Tarkovič.
debata (4)

Spomínate si ešte na jeho gól na pražskej Letnej? Slováci vtedy šokujúco vyhrali v Česku 2:1 a započali cestu za postupom.

V stredu sa vo veľkom derby bude hrať o postup aj zostup. Česi môžu ísť hore, Slováci dole. Niekdajší elitný kanonier však neverí, že jeho nasledovníci zopakujú podobne tragický výkon, ako v septembri, keď súperom podľahli 1:3.

„Česi môžu na druhej strane postúpiť vyššie, pôjdu na víťazstvo. Neverím, že budeme znovu slabší o dve triedy ako v septembrovom prvom zápase (1:3). Naša defenzíva pracuje omnoho lepšie, musí zabrať aj útok. Potrebujeme sa Čechom vyrovnať a odplatiť im poníženie na Tehelnom poli," poznamenal rodák z Prešova pre portál šport.sk.

Niekdajší kanonier Žiliny, či nemeckého Bochumu, sa domnieva, že ak by v októbri zotrval na lavičke Pavel Hapal so svojim tímom, Slováci by na Euro nepostúpili. Podľa neho si Štefan Tarkovič zaslúži, aby pri reprezentácii zostal. A a to aj napriek tomu, že k dispozícii sú aj Vladimír Weiss st. a Čech Pavel Vrba.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

"Som presvedčený, že tréner Tarkovič zostane na lavičke. Keď nie, bude to veľká chyba, hoci rešpektujem a mám rád oboch menovaných trénerov. Tarkovič si zaslúži šancu, mal ju dostať už po konci Kozáka. Prišiel v ťažkej situácii a dostal nás na Euro. Keby sme ho znovu odstavili, už by sme z neho naozaj spravili hlupáka,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták #slovenskí futbalisti