Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas so Škótskom má nový náboj. Slováci to nezabalili

Len tri dni po kľúčovom zápase roka v Belfaste čaká slovenských futbalistov ďalšie dôležité súťažné stretnutie. V nedeľu v Lige národov privítajú na trnavskom štadióne Škótov.

14.11.2020 06:27
Ján Greguš, John Fleck Foto: ,
Ján Greguš padá po súboji so Škótom Johnom Fleckom.
debata (2)

Tí zažili vo štvrtok ešte dramatickejšiu baráž v boji o Euro ako Slováci. O postupe v Srbsku rozhodli až v penaltovom rozstrele.

Táto situácia dodáva zajtrajšiemu popoludňajšiemu stretnutiu (výkop o 15.00) nový náboj. Bude to už súboj dvoch účastníkov budúcoročného finálového turnaja ME.

Oba tímy sú v Lige národov v úplne rozdielnej pozícii. Škóti majú reálnu šancu na prvé miesto v skupine. Zatiaľ v nej ešte nenašli premožiteľa.

Naopak, Slováci bojujú o holú existenciu v tejto novej súťaži a čakajú v nej na prvé víťazstvo. Ešte sa pokúsia odlepiť z dna tabuľky a vyhnúť sa pádu do tretej divízie.

Dokážu sa slovenskí futbalisti teraz skoncentrovať na zápas o záchranu?

„Všetci hráči sú profesionáli a živia sa futbalom. Vedia, čo všetko to obnáša. Vedeli už pred príchodom na zraz, aký je jeho program a čo ich čaká. Nejaký priestor na emócie im treba nechať, aby si užili úspech, ale jednoznačne zápas so Škótskom je ďalšou métou, ktorú chceme splniť a posunúť sa ďalej,“ vyjadril sa tréner slovenských futbalistov Štefan Tarkovič.

Včera nevedel ešte presne povedať, s kým môže proti Škótom rátať.

"Z Belfastu sme pricestovali v piatok o šiestej ráno, na obed nás čakalo testovanie na koronavírus, čo nám vyplýva z reglementu UEFA. Viem, že Tomáš Hubočan má narazené stehno. Ostatní hráči, ktorí odohrali 120 minút proti Severným Írom, toho majú teraz dosť.

Video

Musíme všetko zosumarizovať. Dokonca uvažujeme aj o donominovaní niektorých hráčov, aby sme si dokázali urobiť lepší obraz. Toto bude mať svoj vývoj a finalizovať to budeme až v sobotu," informoval Tarkovič.

Potvrdil, že Hancko, ktorý nebol k dispozícii ani v Belfaste, odchádza späť do klubu. „V priebehu dňa budeme ešte riešiť situáciu s Vladom Weissom, uvidíme, či bude pripravený na ďalší zápas, či bude šanca, aby do neho zasiahol,“ dodal.

Škóti postúpili na európsky šampionát prvýkrát od roku 1996 a o dva roky neskôr sa predstavili aj vo finálovom turnaji MS. Minulý mesiac, v prvom zápase skupiny v Škótsku, slovenský tím podľahol 0:1. S rovnakým súperom sa stretol v Trnave aj v kvalifikácii MS 2018 a bez problémov ho zdolal (3:0).

Severné Írsko - Slovensko Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nástup na súboj Severné Írsko - Slovensko.

Tarkovičovi zverenci ukončia pôsobenie v aktuálnom ročníku Ligy národov najbližšiu stredu zápasom s Českom v Plzni.

Slovensko – Škótsko

Liga národov, B-divízia, 2. skupina, zajtra o 15.00, Trnava, Štadión Antona Malatinského, priamy prenos RTVS. Zápas povedú rumunskí rozhodcovia na čele s hlavným Istvánom Kovácsom. Druhý zápas, nedeľa: 20.45 Česko – Izrael.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov #škótski futbalisti