Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss už raz vykrútil Severných Írov. Veľmi sa im to nepáčilo

Dres s magickým číslom sedem na ňom iba visel. Možno aj súper zo Severného Írska na neho pozeral s posmechom. Po štvrťhodine však Ostrovania zistili, že tento tínedžer má v nohách dynamit.

12.11.2020 07:21
Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss ml. v reprezentačnom drese.
debata (4)

Pred jedenástimi rokmi práve vo Windsor Parku, kde slovenskí futbalisti odohrajú dnes večer finále baráže o postup na budúcoročné ME, zverenci Vladimíra Weissa staršieho zvíťazili 2:0.

Gólmi Stanislava Šestáka a Filipa Hološka spravili jeden z kľúčových krokov k historickému postupu na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Výrazný podpis pod výhrou mal aj Vladimír Weiss mladší. Otec – tréner ho v tom čase vytiahol do reprezentácie. Weiss odohral v Belfaste iba svoj tretí reprezentačný zápas, ale zvládol ho veľmi dobre.

„Šikovní Slováci sa dostali do vedenia už v 15. minúte. Vladimír Weiss vykrútil Jonnyho Evansa a Stanislav Šesták nemal problém otvoriť skóre,“ okomentoval úvodný gól severoírsky komentátor.

Weiss na pravom krídle oklamal terajšiu oporu Leicesteru Evansa a nacentroval Šestákovi pred prázdnu bránku. Slováci si upevnili líderskú pozíciu a posunuli postupové šance súpera do teoretickej roviny.

„Je to koniec nášho sna o postupe na majstrovstvá sveta. Nemôžeme inkasovať také góly, ako ten prvý. Urobili sme sériu chýb, ktoré húževnatý súper potrestal,“ smútil tréner Severných Írov Nigel Worthington.

Odvtedy sa mnohé zmenilo, ale obaja súperi sa znova stretávajú na ikonickom štadióne. Tentokrát si to rozdajú na férovku. Postupová matematika je jednoduchá. Kto vyhrá, ide na Euro.

V nominácii oboch mužstiev je viacero prekvapení. Do tej slovenskej sa po zmene na trénerskej lavičke vrátil Tomáš Hubočan i Weiss. Je pravdepodobné, že obaja v zápase roka dostanú šancu.

„Neželal som trénerovi Pavlovi Hapalovi nič zlé, ale príchod Štefana Tarkoviča ma potešil. Stretli sme sa, povedali si nejaké veci. Som pripravený pomôcť národnému tímu,“ nechal sa počuť Weiss.

Dnes je z neho skúsený harcovník s vypracovaným a potetovaným telom, na ktorom už dres nevisí. Jedno sa však nezmenilo. Schopnosť urobiť zo súpera v súboji jeden na jedného štatistu.

Hoci Weiss dva roky v národnom tíme chýbal, lepšieho hráča v tejto hernej činnosti pod Tatrami nemáme. Pri ofenzívnej mizérii, ktorú Slováci v roku 2020 predvádzajú, môžu byť Weissove rýchle nohy a šikovné kľučky vykúpením.

Ak dostane šancu, môže byť pre Slovensko i Tarkoviča esom v rukáve v boji o druhú účasť medzi európskom futbalovou smotánkou.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #Štefan Tarkovič