Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar je pri chuti, trénoval aj v izolácii. Mak dopraje Weissovi, aby rozhodol

Milan Škriniar z Interu Miláno sa v pondelok na obed podľa plánu pripojil k slovenskej futbalovej reprezentácii v Senci.

10.11.2020 09:32
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata

Spolu s ďalšími hráčmi Stanislavom Lobotkom, Ľubomírom Šatkom či Dávidom Hanckom absolvovali okamžite po príchode k národnému tímu koronavírusové testy. Podvečer už Škriniar absolvoval riadnu tréningovú jednotku v NTC.

Talianske médiá v nedeľu pôvodne napísali, že stopérovi Interu zabránili vycestovať miestne zdravotné úrady v rámci obmedzení v boji proti pandémii koronavírusu. Informácia, ktorá prekvapila vedenie národného tímu, sa napokon nepotvrdila.

VIDEO: Čaká nás zápas roka, burcuje Marek Hamšík pred barážovým finále

Video

"Ja som to nevnímal nijako, rozprával som sa s vedúcim hneď po našom zápase s Atalantou. Povedal mi, že nie je problém, všetci naši chalani odišli do svojich reprezentácií.

Neviem, odkiaľ vznikla táto informácia, nevedel som nič o tom, že by som nemal ísť na zraz," povedal Škriniar na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Dvadsaťpäťročný obranca sa v nedeľu pri ligovej remíze s Atalantou Bergamo (1:1) vrátil do zostavy „Nerazzurri“ po tom, ako ho z októbrového asociačného termínu aj troch kôl Serie A vyradil pozitívny test na ochorenie COVID-19:

„Trénoval som aj počas toho, keď som bol zavretý doma. Potom som začal pomaličky trénovať s mužstvom, cez víkend som odohral prvý zápas po tom, ako som sa dostal z korony. Určite mám chuť hrať a pomôcť mužstvu.“

Slováci majú pred sebou zápas roka, vo finále baráže ME 2020 nastúpia vo štvrtok 12. novembra v Belfaste proti Severnému Írsku.

„Myslím si, že to bude niečo podobné ako zápas s Írmi. Bude to ostrovný, bojovný futbal, tréner nám určite priblíži súpera oveľa viac a ukáže nám jeho silné a slabé stránky,“ dodal Škriniar.

Následne na zverencov Štefana Tarkoviča čakajú zápasy Ligy národov proti Škótsku (15. novembra v Trnave) a Česku (18. novembra v Plzni).

Mak: Pre postup urobíme všetko

Útočník Róbert Mak uviedol, že Slováci dajú do zápasu všetko a hoci to bude ťažké, verí v postup.

Stredopoliar prišiel do reprezentácie v dobrej nálade a verí, že výborná atmosféra v tíme vygraduje po štvrtkovom zápase v Belfaste. "

Všetci sa tešíme na najdôležitejší zápas roka. Máme opäť šancu postúpiť na ME a my pre postup urobíme všetko. Dúfam, že sa nám to podarí."

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Štefan Tarkovič, Marek Mintál Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič (vpravo) s asistentom Marekom Mintálom.

Mak vidí paralelu štvrtkovej konfrontácie so semifinálovým barážovým zápasom proti Írsku, ktorý Slováci zvládli v októbri na Tehelnom poli po jedenástkovom rozstrele:

„Myslím si, že nás bude čakať podobný zápas. Severní Íri budú hrať doma, tiež chcú postúpiť a dajú do toho všetko. My sa musíme dobre pripraviť a verím, že to zvládneme.“

Slovenských futbalistov vítali na zraze nové tváre v realizačnom tíme, ale aj v kabíne. Okrem Štefana Tarkoviča sa do reprezentácie vrátili Tomáš Hubočan a Vladimír Weiss.

"Ja to vnímam pozitívne. Tréner Tarkovič vie, čo od nás môže očakávať a my vieme, čo môžeme očakávať od neho. To, že sa vrátili Weiss a Hubočan, nám môže iba pomôcť. Škrtela je škoda, ale musíme sa dobre pripraviť my, čo sme tu.

Čo sa týka Vlada Weissa, má kvalitu a ja ho vôbec neberiem ako konkurenciu. Ja jeho návrat vnímam pozitívne a pokojne mu doprajem, aby zápas v Belfaste rozhodol," uviedol Mak.

Dvadsaťdeväťročný krídelník pozná aj oboch asistentov trénera Tarkoviča. „Ja som s Marekom Mintálom hrával ešte v Norimbergu a poznám aj Sama Slováka. Boli to osobnosti slovenského futbalu a môžu nám odovzdať svoje skúsenosti.“

Slovenský futbalista sa po nedávnom prestupe do Ferencvárosu Budapešť už etabloval v tíme maďarského majstra, nastúpil aj v zápasoch Ligy majstrov proti Juventusu i FC Barcelona.

„Som rád, že som odohral nejaké minúty najmä v Lige majstrov. To sú náročné zápasy a je to sen každého futbalistu. Koľko hrám je na trénerovi, ale keď dostanem šancu, tak sa snažím hrať čo najlepšie. Verím, že budem nastupovať častejšie.“

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...
debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti