Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlomiť Severných Írov bude ťažké. Weiss? Hráča ako on potrebujeme

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík sa po októbrových zápasoch nevrátil do svojho čínskeho klubu a pripravoval sa doma. Vyplynulo to z dohody s jeho trénerom Rafaelom Benítezom.

08.11.2020 20:13
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík na tlačovej konferencii v Senci.
debata (1)

„Bolo to tak jednoduchšie i výhodnejšie, pretože keby som sa vrátil do Číny, musel by som ísť aj tak do dvojtýždňovej povinnej karantény a strávil by som ju niekde v hoteli. Netrénoval by som a stihol by som v klube možno jeden zápas,“ vysvetlil Hamšík.

Verí, že je dobre pripravený na záver reprezentačného roka. "Udržiaval som sa v kondícii najmä jazdou na bicykli a individuálne som trénoval na ihrisku.

Nechcel som riskovať a trénovať s nejakým mužstvom. Takže som zvolil tento spôsob – byť zdravý s negatívnymi testami," zdôraznil osemnásobný víťaz ankety Pravdy a SFZ o najlepšieho futbalistu roka.

Video

Pripomenul, že národný tím čaká v Severnom Írsku zápas roka. „Zatiaľ nie sme kompletní, ale všetci vedia o čo ide a urobia všetko pre to, aby sme ho zvládli a potešili fanúšikov. Je to sen každého hráča, aby sme sa ešte raz dostali na šampionát.“

Veril, že tímu k tomu pomôže aj Martin Škrtel, s ktorým prežil väčšinu reprezentačnej kariéry. „Boli sme v kontakte, písali sme si. Boli sme radi, že sme Maťa zlomili, búšili sme do neho, usilovali sa, aby prišiel. Pomohol by nám.“

Na nedeľnom zraze sa už stretol s Vladimírom Weissom, potešilo ho to. „Je to hráč, ktorý dokáže v každej sekunde zmeniť priebeh zápasu. Vždy dokázal urobiť v ofenzíve dôležité veci, takého hráča potrebujeme,“ domnieva sa.

So Severnými Írmi už hral, pozná dobre ich spôsob hry. „Je ťažké ich zlomiť. Majú veľmi dobrú defenzívu, preto dostávajú aj málo gólov. Sú tvrdí a kompaktní,“ charakterizoval štvrtkového súpera.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenskí futbalisti