Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba si čoskoro sadne na slovenskú lavičku, píšu Bulhari

Český tréner Pavel Vrba získal s Ludogorcom Razgrad bulharský titul a postúpil do skupinovej fázy Európskej ligy.

26.10.2020 12:34
pavel vrba Foto: ,
Pavel Vrba.
debata

Neuspel však v kvalifikácii Ligy majstrov, a zrejme aj preto sa musel z Razgradu predčasne porúčať. Bulharské a následne aj české médiá píšu o tom, že je to teraz ideálny kandidát na uvoľnený post trénera slovenskej reprezentácie. Nedávno vymenovaný Štefan Tarkovič je len dočasný tréner na tri zápasy novembrového asociačného termínu. V Ludogorci by mal Vrbu nahradiť Stanimir Stoilov.

„Vrba bol prepustený nie za výsledky, ale zlú hru mužstva v posledných zápasoch. Po rozhodnutí vedenia klubu v Razgrade sa Vrba čoskoro stane trénerom slovenskej reprezentácie. Mal by viesť slovenské mužstvo už v rozhodujúcom súboji o postup na majstrovstvá Európy,“ napísal portál 24chasa.bg. Minimálne v jednom sa však tento zdroj mýli – Vrba určite nepovedie Slovákov 12. novembra v Severnom Írsku v boji o ME 2021. Hlavný tréner v tomto zápase bude už vyššie spomenutý Tarkovič, ktorému budú pomáhať Marek Mintál a Samuel Slovák.

Aj podľa českého portálu iDnes.cz však dáva budúce spojenie 56-ročného Vrbu so slovenskou reprezentácie zmysel. „Jeho meno má u našich východných susedov zvuk. Pri slovenskej reprezentácii už bol ako asistent v rokoch 2006 – 2008 a pred 12 rokmi doviedol Žilinu k majstrovskému titulu,“ napísal český portál.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #Ludogorec Razgrad #slovenskí futbalisti