Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Izraelčania sa v Trnave takmer pobili. Jeden z kohútov bol potom hrdinom

Futbal prináša aj bizarné situácie, ktoré sa vymykajú z rámca všednosti. V stredu večer v súboji B-divízie Ligy národov v Trnave viedli Slováci nad Izraelčanmi po prvom polčase 2:0 a pri odchode do kabín sa útočníci súpera Eran Zahavi a Munas Dabbur pohádali.

15.10.2020 12:47
debata
Futbalisti Izraela oslavujú gól v zápase proti... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Izrael, Slovensko Futbalisti Izraela oslavujú gól v zápase proti Slovensku.

Takmer sa aj pobili, čo je na medzinárodnej úrovni futbalu málo vídaná vec. V šatni sa však zrejme príkladne zmierili, lebo v druhom polčase Zahavi dosiahol hetrik a pochoval nádeje Slovákov na prvé body z domáceho trávnika v LN.

„Stalo sa, čo sa stalo. Boli sme frustrovaní z toho, že nám to v prvom polčase spolu nešlo. Veľa sme toho nabehali a vpredu si vôbec nerozumeli,“ priznal Zahavi na webe denníka Haaretz.

Po zápase útočník PSV Eindhoven a s 5 gólmi druhý najlepší strelec Ligy národov zverejnil na svojom instagramovom účte fotografiu s Dabburom, ako sa obaja spokojne usmievajú.

„Ešte že to takto dopadlo,“ pripojil krátky komentár a pre izraelské médiá ďalej pokračoval:

„Emócie sú povolené v zápale boja a občas aj hádky. Od začiatku zápasu sme boli lepší ako súper, ale aj tak sme prvý polčas nezvládli. Trochu sme si to sťažili a hnevalo nás to. Som rád, že sme to nakoniec otočili.“

Práve Zahavi nedávno v Glasgowe nepremenil svoj penaltový pokus v rozstrele a Izraelčania skončili na štíte Škótov v semifinále baráže o postup na ME 2021. Toto zlyhanie však 33-ročný skúsený hráč hodil za hlavu a hetrik proti Slovákom mu veľmi pomohol.

„Najmä sa teším z tímového úspechu. Neprišiel som ukradnúť šou niekomu inému z mužstva. Len som si robil svoju prácu,“ vyhlásil na portáli haaretz.co.il.

Útočník nemeckého Hoffenheimu Dabbour zareagoval: „Eran dosiahol hetrik, je to skvelý hráč a patrí mu veľká úcta. Na druhej strane viem, aký to je pocit, keď sa snažíte celý zápas, a gól nie a nie streliť. A potom zasa príde zápas, keď góly padnú akoby samy od seba.“

Rakúsky tréner na lavičke Izraela Willubald Ruttensteiner vyzdvihol morálku a charakter svojho mužstva, ktoré otočilo v Trnave z 0:2 na 3:2. K nezhodám medzi Zahavim a Dabburom sa vyjadril iba krátko.

„Videli sme to všetci, čo sa medzi nimi stalo, ale také veci majú zostať v šatni. Dôležité je, že sme dosiahli veľké víťazstvo,“ skonštatoval tréner Izraela, ktorý v tabuľke 2. skupiny už o 4 body preskočil posledné Slovensko.

Ohlasy médií: Nezastaviteľný Zahavi

haaretz.co.il: „Hetrik Erana Zahaviho znamenal úžasný obrat proti Slovensku.“

sportsrabbi.com: "Izrael v zápase Ligy národov ohromil Slovensko, keď Eran Zahavi zaznamenal v druhom polčase hetrik. EZ7 strelil jeden gól hlavou, jeden pravačkou a ďalší ľavačkou. Postaral sa o prekvapivé víťazstvo na pôde súpera.

espn.com: „Zahaviho hetrik pochoval nádeje Slovákov.“

babagol.net: „Pre Izrael boli uplynulé dve prehry a polčasový výsledok 0:2 na Slovensku nočnou morou. Ale potom si vzal slovo nezastaviteľný Zahavi.“

xinhuanet.com: „Slovákom chýbal na lavičke v zápase proti Izraelu tréner Pavel Hapal a jeho zverenci napokon neudržali polčasový náskok 2:0.“

news1.news.com: „Zahaví zmyl trpkú príchuť svojej nepremenenej strely z 11 m v rozstrele proti Škótsku v play off o EURO 2020.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #izraelskí futbalisti