Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto nápravy kolaps. Chaos v obrane nabáda k návratu Škrtela

Náprava, ktorú sľubovali po bezkrvnom výkone v Škótsku (prehra 0:1), neprišla. Slovenskí futbalisti nezvládli domáci zápas Ligy národov s Izraelčanmi (2:3) najmä preto, že v posledných tridsiatich minútach "zhoreli" v obrane.

15.10.2020 09:33
Denis Vavro, Dominik Greif Foto: ,
Sklamaní slovenskí futbalisti Denis Vavro a Dominik Greif po inkasovanom góle v zápase s Izraelom.
debata (27)

Stopérska dvojica v zložení Denis Vavro – Martin Valjent nefungovala podľa predstáv, ale nielen oni. Slováci kompletne zlyhali najmä pri bránení Erana Zahaviho, ktorý strelil všetky tri góly Izraela.

Dostatočne ho nepokryli pri pri góle hlavou po rohovom kope, voľného ho nechali na „päťke“ pri druhom góle a napokon mu umožnili rozhodnúť zápas majstrovskou strelou spoza šestnástky.

Aj v tejto súvislosti sa v pozápasových debatách na RTVS viackrát skloňovalo meno Martin Škrtel a jeho možný návrat do tímu v novembrovom asociačnom termíne.

Nekompromisný stopér a niekdajší reprezentačný kapitán sám nedávno naznačil, že si za istých podmienok vie predstaviť návrat do národného tímu. Oficiálne ukončil reprezentačnú kariéru 13. októbra 2019 po zápase s Paraguajom (1:1) na bratislavskom Tehelnom poli.

„Náš tím potrebuje osobnosti. Škrtel vyhral tureckú ligu a bude hrať v Lige majstrov. Všetci kompetentní by mali urobiť všetko pre to, aby ho doviedli naspäť. Taký hráč nám momentálne chýba, ktorý to celé uchopí a diriguje. Hamšík tam je, ale to je málo. Dúfam, že sa ľady pohnú,“ uviedol expert RTVS Peter Ďuriš.

„Starší hráči ako Kucka či Škrtel by inak zmobilizovali mužstvo za stavu 2:0 či 2:1, keď bolo treba udržať víťazstvo,“ doplnil.

Zastupujúci hlavný tréner slovenského tímu Oto Brunegraf rovnako tvrdí, že Škrtel by mužstvu v súčasnom „koronavírusovom“ období vynútených zmien v zostave veľmi pomohol. A to najmä svojimi obrovskými skúsenosťami.

„Je to jednoznačne osobnosť, hráč jeho typológie by bol v závere zápasu s Izraelom neskutočne platný. Martin však sám povedal, že to nesmie byť len o jeho návrate, niekto ho musí aj nahradiť v jeho pozícii v reprezentácii. Musí sa prirodzene vytvoriť jeho nástupca. Zatiaľ takého hráča nemáme,“ povedal Brunegraf.

Na Slovákov čaká po dvoch prehrách v Lige národov v Škótsku (0:1) a doma s Izraelom (2:3) takmer mesačná pauza a potom opäť tri súťažné duely v krátkom časovom slede.

Najdôležitejší bude už ten prvý 12. novembra v Belfaste proti Severným Írom. Bude to priamy súboj o postup na ME 2021. Nasledovať budú posledné dva zápasy v 2. skupine B-divízie LN doma proti Škótsku (15. 11.) a v Česku (18. 11.).

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #izraelskí futbalisti