Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa pokúsia o obrat s Izraelom. Bez trénera Hapala

Jeden bod, dva góly, posledné miesto. Slovenskí futbaloví reprezentanti by radi túto nelichotivú realitu dnes zmenili.

14.10.2020 08:42
Škótsko SR futbal Liga národov B divízia Foto: ,
Slováci v nedeľu prehrali v Škótsku. Uspejú proti Izraelu?
debata (9)

V Lige národov hostia Izrael. Mužstvo sa vracia po takmer roku na trnavský Štadión Antona Malatinského. Zápas sa začne o 20.45.

O obrat sa pokúsia bez trénera Pavla Hapala, ktorý mal po návrate zo Škótska pozitívny test na COVID-19. Spolu s ním aj zväzová hovorkyňa Monika Jurigová a ďalší štyria členovia realizačného tímu.

Mužstvo povedie v dôležitom súboji Hapalov asistent Oto Brunegraf a na lavičke mu bude pomáhať tréner dvadsaťjednotky Jaroslav Kentoš, ktorý pricestoval z Francúzska (jeho zverenci podľahli favoritovi 0:1).

Napriek týmto nepríjemnostiam, ktoré však riešia aj iné mužstvá, slovenskí futbalisti veria, že ich výkon bude lepší ako v minulých stretnutiach.

„Maximálne sa sústreďujeme na zápas s Izraelom. Ide nám o záchranu, musíme urobiť všetko pre úspech,“ zdôraznil kapitán Marek Hamšík.

Brunegraf berie nečakanú zmenu ako fakt, ktorému sa musí tím prispôsobiť.

„Veľmi túžime zvládnuť zápas s Izraelom, aby sme sa odpútali z posledného miesta v tabuľke, to je teraz najpodstatnejšie,“ tvrdí a dodáva, že v zostave má jasno. Tréner Hapal opustil hotel v Senci, ale pred zápasom sa so svojím asistentom telefonicky spojí.

V aktuálnom ročníku Ligy národov sa začína druhá polovica programu. V hre je ešte stále deväť bodov, ktoré môže získať každý tím. Slováci z nich v prvej časti vybojovali jediný.

Zápas s izraelským mužstvom je príležitosť ukončiť zlú sériu. V prípade ďalšej prehry im reálne hrozí, že spadnú z B-kategórie do céčka.

Slováci v tomto roku ešte nevyhrali, ale najbližšie k tomu mali minulý mesiac práve v Izraeli. Viedli od 14. minúty Ďurišovým gólom a súper zachránil aspoň remízu v nadstavenom čase, keď skóroval Elmkies.

„Bili sme sa do konca o víťazstvo, ale v závere sme mohli aj prehrať,“ pripomenul Hapal po stretnutí v Netanyi.

Slovenským futbalistom by mohla pomôcť aj tradícia. S Izraelom sa stretli päťkrát, ale ešte ani raz neprehrali. O body bojovali s týmto súperom hneď vo svojej prvej kvalifikácii na ME 1996.

V Izraeli viedli po prvej štvrťhodine už 2:0, ale zápas sa skončil nerozhodne 2:2. V odvete v Košiciach stačil na výhru domácim jediný gól.

„Musíme byť teraz viac nebezpeční, tlačiť sa do šestnástky a keď sa naskytne možnosť, tak strieľať,“ tvrdí mladý útočník Róbert Boženík, ktorý v tomto roku stále čaká na gól.

Ani Izraelčania nie sú príliš spokojní. Nevyhrali už šesť stretnutí po sebe. A z posledných dvanástich sa tešili z plného bodového zisku len raz – v kvalifikácii ME 2020 vyhrali nad Lotyškom (3:1).

Naposledy podľahli minulú nedeľu Česku na domácej pôde (1:2). Čechom pomohli aj vlastným kurióznym gólom, keď Hannu posielal malú domov a ľahká a pomalá lopta prešla Marcianovi pod nohou a skončila a sieti.

Slovensko – Izrael

Liga národov, B-divízia, 2. skupina, dnes o 20.45, Trnava, Štadión Antona Malatinského, priamy prenos RTVS. Zápas povedú španielski rozhodcovia na čele s hlavným Alejandrom Hernándezom.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Pavel Hapal #Liga národov