Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokľaknite na Slavíne, odkázal Kollár futbalistom. Exreprezentant reagoval

Slovenskí futbaloví reprezentanti si pred úvodným výkopom minulotýždňového semifinálového zápasu baráže v Bratislave o postup na ME proti Írsku i duelom Ligy národov v Škótsku pokľakli na znak podpory hnutiu Black Lives Matter. Rovnaké gesto urobili aj hráči súpera.

12.10.2020 21:02
Juraj Kucka, Patrik Hrošovský, Marek Hamšík Foto: ,
Slovenskí futbalisti Juraj Kucka, Patrik Hrošovský a Marek Hamšík a Ír James McCarthy pred výkopom zápasu na Tehelnom poli.
debata (226)

V pondelok večer naň reagoval predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár na facebookovej stránke.

"Priatelia, prišlo mi toto meme a nedá mi sa k tomu nevyjadriť. Slovenskí futbaloví reprezentanti si pred futbalovým zápasom proti Írsku pokľakli, aby tak vyjadrili znak úcty a podpory hnutiu Black Lives Matter (BLM), ktoré stojí za rasovými nepokojmi a vyrabovanými obchodmi v USA.

Neviem, prečo mali futbalisti potrebu si uctiť túto organizáciu, keď len nedávno sa dištancovali od ľudí, ktorí vyvesili na štadióne transparent s textom White Lives Matter.

Ak sa už teda chcú pliesť futbalisti do politiky, tak mohli podobné gesto urobiť, keď zabili nášho občana v Belgicku, vtedy by to dávalo nejaký zmysel.

A ak už máte takú silnú potrebu pred niekým pokľaknúť, tak choďte na Slavín, alebo na Duklu, tam sú pochovaní tí, ktorí za to stoja," napísal Kollár.

Na jeho status reagoval bývalý futbalový reprezentant Erik Jendrišek:

"Radšej by som sa staral o opatrenia, ktoré absolútne nedávajú zmysel. Preto, lebo polovici vecí nerozumiete, ako napríklad športu. Keďže pokľakli aj Škóti, určite to bolo nariadené od FIFA alebo UEFA.

Tak, ako my musíme dodržiavať zákazy a naše deti nemôžu ani trénovať, ale v škole sú aj tak spolu, tak aj futbalisti majú niektoré veci nakázané. Takže nehľadajme senzáciu, kde nie je."

Pokľak hráčov pred zápasom Škótsko - Slovensko,...
futbal, BLM, hráči proti rasizmu Pokľak hráčov pred zápasom Škótsko - Slovensko, záber z televíznej obrazovky

© Autorské práva vyhradené

226 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Erik Jendrišek #Black Lives Matter #slovenskí futbalisti #írski futbalisti #škótski futbalisti