Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slabý výkon, bezradnosť. Slováci padli v Škótsku

Slovenskí futbalisti prehrali v nedeľnom zápase 3. kola Ligy národov 2020/2021 v Škótsku 0:1.

11.10.2020 22:20 , aktualizované: 22:51
Slovensko, Škótsko Foto: ,
Momentka zo zápasu Škótsko - Slovensko.
debata (35)

V tabuľke 2. skupiny B-divízie majú na konte stále len jediný bod a sú poslední, vedú Škóti so 7 bodmi o jeden pred Českom, ktoré zvíťazilo v Izraeli 2:1.

O triumfe výberu kouča Stevena Clarka rozhodol v 54. minúte gól útočníka Lyndona Dykesa.

Slováci utrpeli v skupine druhú prehru, keď v septembri doma padli s Českom 1:3 a remizovali v Izraeli 1:1.

Zverenci Pavla Hapala už v stredu 14. októbra vo 4. kole privítajú v Trnave Izrael, Škóti opäť doma hostia Česko.

Škótsko – Slovensko 1:0 (0:0)
Gól: 54. Dykes. Rozhodovali: Massa – Alassio, Tegoni (všetci Tal.), ŽK: Dykes, Fleck, Robertson, McBurnie – Hamšík, Haraslín, Kucka, bez divákov
Škótsko: Marshall – O'Donnell, Considine, Gallagher, Robertson – Fleck (72. McGregor), McTominay, McLean – J. McGinn (89. Jack), Dykes (72. McBurnie), Frasier (85. Paterson)
Slovensko: Kuciak – Koscelník, Niňaj, Valjent, Holúbek – Bero (22. Duda), Greguš, Hamšík (62. Kucka) – Schranz (62. Mak), Boženík (76. Šafranko), Haraslín (76. Rusnák)

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

V glasgowskom Hampden Parku začali hostia s deviatimi zmenami v základnej zostave oproti štvrtkovému domácemu zápasu baráže ME s Írskom.

Bola na nich vidieť nezohratosť, ale v defenzíve si celý tím plnil povinnosti dobre a nepúšťal domácich k ničomu vážnemu.

V 12. minúte sa po rohu k hlavičke v šestnástke domácich dostal Valjent, ale mal ťažkú pozíciu a minul. Škóti agresívne dohrávali osobné súboje, tiež boli pozorní v defenzíve a dopredu sa im nedarilo vymyslieť niečo kreatívnejšie.

V prvom polčase sa nezrodila ani jedna strela do priestoru oboch bránok. Nepríjemná bola strata stredopoliara Bera, ktorý sa zranil a v 22. minúte ho musel nahradiť Duda.

V 40. minúte si pripravoval po lopte za obranu na strelu Dykes, ale Niňaj výborne zasiahol a do šance ho nepustil.

V druhom polčase sa začalo bez zmien a boli to domáci, ktorí sa presadili. Na pravej strane po jednoduchej kombinácii odcentroval presne O'Donnell na Dykesa, ktorý sa nepokrytý dostal sám pred Kuciakom do zakončenia a prvú domácu strelu na bránku zakončil úspešne.

Zápas medzi Škótskom a Slovenskom sme sledovali naživo.

Slováci sa snažili tlačiť sa dopredu a v 60. minúte vystrelil spoza hráčov v šestnástke Greguš, ale brankár Marshall jeho pokus na dvakrát skrotil.

V 70. minúte sa zopakovala spolupráca O'Donnella s Dykesom, našťastie pre hostí ten nezakončil tak dobre ako predtým.

Škóti mali šancu aj v 79. minúte, keď striedajúci McBurnie hlavičkoval po centri do brvna Kuciakovej bránky.

Domáci dokázali držať loptu na svojich kopačkách na polovici Slovákov a nedali im šancu na vyrovnanie.

Škóti po septembrovom víťazstve v Česku dosiahli druhé víťazstvo v skupine.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Pavel Hapal, tréner SR:
„Zápas sa mi hodnotí zle, keďže sme prehrali. Chýbal nám dôraz v koncovke a vôbec nejaká finálna prihrávka. Mali sme toho málo. Chceli sme hrať kolmejšie. Mužstvo sme obmenili, ale nedarilo sa nám to. Nevedeli sme sa vyrovnať s ich agresivitou, v tomto sme za nimi zaostali. Kucka dostal druhú žltú kartu, nebude môcť hrať, bude to oslabenie.“

Marek Hamšík, kapitán SR:
„Vytvorili sme si málo šancí na víťazstvo. Inkasovali sme po centri od nepokrytého hráča. Škoda. Celkovo nás Škóti dobre napádali vo vysokom postavení. Prechod nám robil problém, chýbala nám kombinácia a prihrávka do koncovky. Potom sa nedá streliť gól. Nastúpilo deväť nových hráčov a myslelo sa na to, že nás čaká tretí zápas za šesť dní. Ide nám o krk, o záchranu v skupine.“

Dušan Kuciak, brankár SR:
„Sústredil som sa na zápas a chcel som si návrat užiť. Škoda inkasovaného gólu. Ak by som mal šťastie, trafí ma do nohy, on si dobre počkal. Bolo to ťažké, myslím si, že pri štandardkách sme to uskákali. Gól sme dostali z takej jednoduchej situácie. Nemali sme vyloženú situáciu, robili sme čo sa dalo, ale oni sú silní. Musíme si riadne oddýchnuť a získať nejaké body v Lige národov. Nechceme vypadnúť, verím, že už to zlomíme. Verím našim útočníkom, že góly dáme.“

Róbert Mak, stredopoliar SR:
„S Kucom sme išli do hry s tým, aby sme otočili zápas. Bohužiaľ sa to nepodarilo. Nevypracovali sme si čistú šancu, to hovorí za všetko. Ak nemáme šance, nemôžeme dať gól. Sú silní, bolo ťažké sa s nimi biť. Nepodarilo sa nám ich vykombinovať. Chceli sme vyhrať aj tento zápas a proti Izraelu bude najdôležitejšie získať tri body.“

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #škótski futbalisti