Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbaloví reprezentanti sú negatívni, na SFZ šesť nakazených

Výsledky koronavírusových testov všetkých členov slovenskej futbalovej reprezentácie, hráčov a členov realizačného tímu, sú pred októbrovým trojzápasom negatívne. Pri jednom teste je však nutný opätovný retest, aby bol výsledok jednoznačný.

07.10.2020 10:48
Futbal, Slováci, Senec Foto: ,
Slovenskí futbalisti na archívnej snímke.
debata

Potvrdil to v stredu Slovenský futbalový zväz (SFZ), ktorý tiež informoval, že medzi jeho zamestnancami bolo šesť testov vyhodnotených ako pozitívnych. Vedenie zväzu z tohto dôvodu rozhodlo o okamžitom prechode pracovníkov centrály do režimu home office.

Slováci vo štvrtok 8. októbra v semifinále play off EURO 2020 nastúpia na Tehelnom poli proti Írsku. Následne v Lige národov odohrajú v nedeľu 11. októbra zápas v Glasgowe proti Škótom, resp. v stredu 14. októbra v Trnave proti Izraelu.

"Vzhľadom na celospoločenskú situáciu a blížiaci sa medzištátny trojzápas národného mužstva s nutnosťou zhostiť sa organizácie domácich stretnutí a zabezpečenie výjazdu do Veľkej Británie zabezpečil Slovenský futbalový zväz testovanie všetkých relevantných aktérov futbalového podujatia aj zamestnancov SFZ.

S uspokojením možno skonštatovať, že výsledky všetkých členov reprezentačného mužstva, teda hráčov a členov realizačného tímu, sú negatívne, pri jednom teste je nutný opätovný retest, aby bol výsledok jednoznačný.

Medzi zamestnancami SFZ bolo šesť testov vyhodnotených ako pozitívnych, preto vedenie zväzu rozhodlo o okamžitom prechode pracovníkov centrály do režimu home office.

Slovenský futbalový zväz pokračuje bez prerušenia na príprave všetkých pracovných náležitostí, súvisiacich s organizáciou medzištátnych zápasov, a činnosti pri riadení futbalového hnutia. SFZ bude naďalej informovať širokú verejnosť informovať o všetkých relevantných skutočnostiach," uviedol zväz v stredajšom oficiálnom komuniké.

debata chyba
Viac na túto tému: #sfz #slovenskí futbalisti #írski futbalisti