Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas s Írskom môže prebiť Česko

Jeho tím hral v pondelok zápas v severoamerickej MLS, ale on už vtedy zarezával na zraze slovenských futbalistov v Senci.

06.10.2020 17:33
Albert Rusnák Foto: ,
Albert Rusnák (vpravo) v drese Realu Salt Lake.
debata

Albert Rusnák urobil maximum, aby bol k dispozícii trénerovi Pavlovi Hapalovi na štvrtkový súboj s Írskom. Po takmer roku je opäť v národnom tíme a pripravený pomôcť mužstvu.

„Po rozhovore s trénerom v klube som vynechal jedno ligové stretnutie a prišiel som na zraz načas,“ vysvetlil hráč Realu Salt Lake.

Vyrastal v akadémii Manchestru City, takže ostrovný futbal pozná.

„Viem, čo môžeme čakať. Musíme sa pripraviť na veľa osobných súbojov. Súper stavia viac na fyzickej príprave ako na technike a práci s loptou. Tento zápas môže rozhodnúť každá malá chyba,“ domnieva sa 26-ročný ofenzívny stredopoliar.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Minulý mesiac nepricestoval na zápasy s Českom a Izraelom v Lige národov.

„Ale oba som videl. S Českom celé stretnutie, s Izraelom jeho záver. K tomu sa nebudeme vracať, to už je minulosť, každý z nás si je toho vedomý. Tí, ktorí hrali, aj tí, ktorí chýbali. A každý je aj dosť sebakritický, aby si uvedomil, že to nebolo dobré. Zápas s Írskom je natoľko dôležitý, že ak ho vyhráme, na zápas s Českom sa zabudne.“

Rusnák čoskoro uzavrie štvrtý rok svojho pôsobenia v Amerike. Za ten čas sa v klube vypracoval na oporu a zverili mu aj kapitánsku pásku. Tvrdí, že o Amerike sa už veľa naučil. A zareagoval aj na tému prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia v krajine o necelý mesiac.

„Mám síce zelenú kartu, ale voliť nemôžem. Koho si Američania zvolili, toho majú. Chodil som na mítingy, ktoré usporiadalo vedenie ligy a vysvetľovalo na nich hráčom, aké je dôležité voliť. Nielen sa pozerať a potom vyplakávať, kto sa stal prezidentom,“ vraví slovenský reprezentant.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Albert Rusnák #slovenskí futbalisti #írski futbalisti