Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Íri po víkende počítajú straty. Prišli aj o kapitána z tímu lídra Premier League

Írska futbalová reprezentácia prišla pred semifinálovým duelom baráže EURO 2020 v Bratislave (štvrtok 8. októbra) o zraneného kapitána Seamusa Colemana.

06.10.2020 09:22
Seamus Coleman Foto: ,
Seamus Coleman (vpravo) v drese Írska.
debata (1)

Obranca FC Everton, po štyroch zápasoch stopercentného lídra Premier League, utrpel zranenie zadného stehenného svalu už v sobotu v stretnutí s Brightonom.

Tréner Stephen Kenny má veľa starostí aj so stavom ďalších hráčov. Počas víkendových zápasov sa zranili aj Darragh Lenihan a Harry Arter, na čo reprezentačný tréner Írov zareagoval povolaním Cyrusa Christieho a Kevina Longa.

Tridsaťjedenročný Coleman nenastúpil v septembrových zápasoch Ligy národov v Bulharsku (1:1) a s Fínskom (0:1), ktoré boli pre Kennyho prvé na poste reprezentačného kouča Írska.

Skúseného Colemana nahradí obranca Nottinghamu Forrest Cyrus Christie, obrancu Blackburnu Lenihana zasa Kevin Long z Burnley.

Stredopoliar Arter z Nottinghamu Forrest je otázny, Kenny verí, že sa dá do poriadku.

„Uvidíme, ako na tom bude. Má menší problém so stehnom. Musel som si vypočuť aj viaceré nepríjemné správy od ďalších piatich hráčov,“ citovali Kennyho miestne médiá.

Slováci odohrajú semifinále play off s Írmi 8. októbra na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne (20.45 h). V prípade postupu do finále nastúpia 12. novembra na pôde víťaza duelu Bosna a Hercegovina – Severné Írsko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #írski futbalisti