Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar a Duda postupne zbierajú minúty. Íri však žiaria v Anglicku

Herná prax sa nedá nahradiť. Trénovať a nastúpiť je sto a jedno. Slovenskí futbalisti pred zápasom roka proti Írsku začínajú postupne zbierať vo svojich kluboch drahocenné minúty.

05.10.2020 21:00
Albert Rusnák, radosť Foto: ,
Zľava Stanislav Lobotka, strelec gólu Albert Rusnák, Ondrej Duda, Peter Pekarík a Milan Škriniar sa tešia po strelení gólu.
debata (1)

A to je pred štvrtkovým barážovým súbojom o postup na majstrovstvá Európy 2020 proti Írsku dobrá správa.

Bookmakeri sú na strane domácich. Kurzami síce pohli absencie brankárskej jednotky Martina Dúbravku a zamotaná situácia ohľadom Stanislava Lobotku – stredopoliar Neapola je v karanténe – avšak na Tehelnom poli sú zverenci Pavla Hapala miernymi favoritmi.

Lenže slovenskí sokoli v kluboch nelietajú príliš vysoko. Ich vyťaženosť medzi ostatným septembrovým zrazom a tým terajším v októbri nie je najvyššia. A v porovnaní s viacerými kľúčovými hráčmi Írska slabá.

Zo Slovákov je na tom najlepšie jeden z novicov na reprezentačných zrazoch Martin Koscelník. Obranca Liberca odohral šesť zápasov a dovedna 540 minút.

Výborne je na tom aj brankár Slovana Dominik Greif (5 stretnutí – 480 minút), kapitán Lechu Poznaň Ľubomír Šatka (4 – 347) alebo útočník Jablonca Ivan Schranz (4 – 370).

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Lobotkovi chýba herná prax

Situácia sa v ostatných dňoch výrazne zlepšila pre Ondreja Dudu, ktorý v Kolíne trikrát nastúpil v základnej zostave, raz sa v nej objavil aj stopér Interu Miláno Milan Škriniar.

Naopak, herná prax chýba Lobotkovi, ktorý to nemá pod Vezuvom jednoduché. Jednotkou Fulhamu nie je ani Marek Rodák, ktorý zatiaľ v lige kryje chrbát Alphonsovi Areolovi.

A ako sú na tom Íri?

Krajný obranca Seamus Coleman je jedným z kľúčových mužov Evertonu. Londýnčania majú za sebou výborný štart do Premier League, po štyroch kolách sú spoločne s Aston Villou (má o zápas menej) stopercentní.

Oporou svojho mužstva je aj stredopoliar Jeff Hendrick, ktorý sa usadil v základnej zostave Newcastlu.

To isté platí aj o Mattovi Dohertym, ktorý sa v 28 rokoch dočkal životného prestupu a momentálne počúva rady Josého Mourinha v Tottenhame. Solídnu formu má aj Callum Robinson z West Bromwichu Albion. Nedávno zažiaril dvomi gólmi do siete Chelsea.

Húževnatí ostrovania však, podobne ako ich súper, riešia brankársku otázku. Jednotka Darren Randolph je v najcennejšom drese istotou, vo West Hame však v sezóne 2020/21 neodchytal ani minútu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Duda #Milan Škriniar #Marek Rodák