Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán sa vrátil. Nie som spasiteľ, odkazuje Hamšík

Naposledy mal na sebe reprezentačný dres vlani v novembri v zápase s Azerbajdžanom. Ak vo štvrtok nastúpi proti Írsku, oblečie si ho po 324 dňoch.

05.10.2020 10:37 , aktualizované: 23:38
amšík rusnák futbal Foto: ,
Albert Rusnák a Marek Hamšík predstavili nové dresy pred barážovým stretnutím ME 2020 s Írskom.
debata

Takú dlhú absenciu v národnom tíme Marek Hamšík ešte nezažil.

„Veľmi sa teším na najbližší trojzápas. Všetci máme teraz v hlave najmä prvý z nich. Zápas s Írskom bude najdôležitejší, pôjde o postup na Euro,“ vyhlásil kapitán futbalovej reprezentácie, ktorý sa na Slovensku stretol po dlhom čase aj s manželkou a troma deťmi.

Nachystaní budeme lepšie

Minulý mesiac na zápas s Českom a Izraelom v Lige národov nepricestoval. Po návrate do Číny by musel absolvovať pobyt v karanténe a ohrozil by tým aj svoju účasť v súboji s Írskom. Potvrdil, že septembrové stretnutia nevidel.

„Teraz to musí vyzerať úplne inak. Aj keď všetko viem len z toho, čo som si prečítal a čo mi povedali iní. Všetci si uvedomujeme, že musíme hrať oveľa lepšie. Verím, že sa na zápas podľa toho pripravíme,“ pokračoval.

Obrat by mal priniesť práve Hamšík. V šatni i na ihrisku. „Necítim sa ako spasiteľ,“ odkazuje.

„Minulý mesiac boli chalani v inej situácii, v plnej príprave, alebo sa nezačali ešte ich súťaže, nemali odohraté zápasy. Teraz budeme nachystaní oveľa lepšie. Vieme, o čo ide. Každý z nás by si chcel zahrať na veľkom turnaji. Toto je veľká šanca. Bola by škoda ju premárniť.“

Hamšík sa stretol s Írmi doteraz v štyroch zápasoch, všetky sa skončili remízou. Tri boli kvalifikačné a štvrtý prípravný. S Írmi teda zatiaľ neprehral, ale ani nevyhral.

„Boli to vždy vyrovnané zápasy. Dôležitá bude aj teraz dobrá defenzíva a máme kvalitu na to, aby sme strelili nejaké góly. Vieme, čo nás čaká.“

Marek Hamšík. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Marek Hamšík Marek Hamšík.

Stretol sa konečne s manželkou a deťmi

Zápas roka sa uskutoční na Tehelnom poli, ale bez divákov, tradičná výhoda domáceho prostredia sa zoslabuje.

„Ľudia v hľadisku nám budú chýbať. Ale už sme si na to pomaly zvykli, aj keď verím, že čoskoro sa to zmení. Teraz je skoro jedno, či nastúpime doma alebo vonku, nehrá to veľkú úlohu. Musíme sa maximálne skoncentrovať len na náš výkon,“ uviedol 33-ročný líder slovenského tímu.

Jeden z hráčov, s ktorým by mal v strede poľa spolupracovať, je Lobotka, ale ten zostal v karanténe v Neapole, klub ho zatiaľ neuvoľnil.

"Stanova neúčasť by bola pre nás obrovská strata. Verím, že sa to vyrieši. V Neapole sú aj ďalší, asi desiati reprezentanti a každý z nich chce hrať za svoju krajinu. Problém s koronavírusom je tu s nami už zopár mesiacov. Aj na minulom zraze chýbali niektorí hráči.

Žiaľ, taká je situácia. Musíme sa naučiť s tým žiť. Ak zakáže klub ísť hráčovi na reprezentačný zraz, my s tým nič nespravíme. Stano je náš pilier, ale máme dosť široký káder, aby sme ho nahradili," myslí si futbalista, ktorý prežil väčšinu kariéry v Neapole.

Zdôraznil, že sa cíti dobre, zdravotne i fyzicky, hoci jeho čínskemu tímu Ta-lien sa v domácej súťaži nedarilo.

"Teraz som pripravený odovzdať všetky sily reprezentácii. Odohral som v lige každý zápas, plnú minutáž. V čínskej lige je prestávka, po nej nás čakajú zápasy o záchranu. Samozrejme, boli by sme radšej, keby sme hrali o titul.

Máme mladé mužstvo, ktoré má na to, aby sa pohodlne zachránilo, ak bude podávať výkony ako vo väčšine zápasov doteraz. Mali sme smolu a stratili sme zbytočne veľa bodov."

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z redakcie Pravda

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #reprezentácia #Marek Hamšík