Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka je v karanténe. Hapal verí, že príde

Už len štyri dni zostali do zápasu roka. Pre slovenských futbalových reprezentantov je ním štvrtkový súboj s Írskom na Tehelnom poli.

04.10.2020 17:20
Marek Hamšík, Albert Rusnák Foto: ,
Erik Sabo.
debata

Víťaz si udrží šancu na postup na budúcoročné ME. Tréner Pavel Hapal privítal v nedeľu podvečer svojich zverencov na zraze v Senci.

Najväčšie problémy mu robia nejasnosti okolo Stanislava Lobotku. Jeho tím SSC Neapol je v karanténe a zatiaľ nie je jasné, či slovenský stredopoliar z Talianska pricestuje.

„V tíme sú dva pozitívne prípady,“ vysvetlil Hapal. "Celý tím je však v karanténe, nehrá a postihlo to všetkých reprezentantov v mužstve. Lobotka bol dva razy testovaný a bol dva razy negatívny. Takže dúfam, že zvíťazí zdravý rozum.

Robíme všetko pre to, aby sme ho dostali do Bratislavy. Pre nás je Lobotka kľúčový hráč. Inde je to tak, ak sa vyskytne v testovaní nejaký pozitívny prípad, hráč ide do izolácie, ale ak sú ostatní hráči v poriadku, odohrajú zápas."

Slovenskú reprezentáciu čakajú až tri zápasy. Po Írsku ešte pokračovanie Ligy národov, najprv v Škótsku (Glasgow, 11. októbra) a potom doma s Izraelom (Trnava, 14. októbra). Hapal nominoval 26 hráčov, ale na nedeľňajšom zraze sa mu zatiaľ hlásili len deviati.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

„Niektorí mali zápasy v ligových súťažiach, ale ešte v nedeľu večer sa k nám pripoja ďalší a verím, že v priebehu pondelka budeme mať tím pokope a prídu všetci zdraví,“ pokračoval Hapal.

Najmä vzhľadom na komplikovanú Lobotkovu situáciu donominoval ešte Erika Saba. V nominácii chýba stále zranený brankár Dúbravka z Newcastle i obranca Hancko zo Sparty, ale v porovnaní s minulým zrazom sa v nej objavili hráči zo zámorskej MLS Rusnák a Greguš a najmä kapitán Hamšík z čínskeho Ta-lienu. Od neho si tréner veľa sľubuje.

„Jeho účasť v tíme je veľmi dôležitá, pomôže zlepšiť náladu. Stretli sme sa už v týždni, sršala z neho chuť, veľmi sa na zápasy teší a verím, že sa jeho prítomnosť pozitívne prejaví aj na ihrisku,“ vyjadril sa na jeho adresu tréner.

Aktualizovaná nominácia SR

Brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio), Denis Vavro (Lazio Rím), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava)

Stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Lukáš Haraslín (US Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Erik Sabo (Fatih Karagümrük)

Útočníci: Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Ivan Schranz (FK Jablonec)

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Sabo #slovenskí futbalisti #írski futbalisti