Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniara nemrzí, že nezažil väčšiu slávu. Aspoň to bolo bez stresu, tvrdí

Také vyhlásenie výsledkov anketa Pravdy a Slovenského futbalového zväzu ešte nezažila.

02.09.2020 09:09
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar a Róbert Boženík s trofejami za víťazstvo v prestížnej ankete Pravdy a SFZ.
debata

Namiesto množstva hostí, svetiel reflektorov, televíznych kamier, sedeli v malej sále len členovia slovenského reprezentačné­ho tímu.

V marci pripravený galavečer 27. ročníka ankety o najlepšieho futbalistu roka 2019 stopla pandémia koronavírusu.

Dvaja víťazi si prevzali trofeje až v utorok večer v Senci na zraze reprezentantov pred zápasom s Českom.

Milan Škriniar sa stal premiérovo najlepším futbalistom roka a Róbert Boženík získal Cenu Petra Dubovského.

Aktéri vyhlásenia výsledkov ankety: sprava šéf... Foto: SFZ
Milan Škriniar, Róbert Boženík Aktéri vyhlásenia výsledkov ankety: sprava šéf SFZ Ján Kováčik, Milan Škriniar, Róbert Boženík, generálny sekretár SFZ Peter Palenčík

Trofeje si prevzali z rúk prezidenta SFZ Jána Kováčika a generálneho sekretára SFZ Petra Palenčíka.

„Veľmi ma mrzí, že po veľkej nadvláde Mareka Hamšíka a Martina Škrtela v ankete sa podarilo získať trofej Milanovi Škriniarovi a nemohli sme mu ju odovzdať na dôstojnom galavečere, ale verím, že to bude motivácia pre všetkých do ďalších ročníkov. Táto situácia nebude trvať večne a verím, že na budúci rok sa nám to podarí,“ vyhlásil na malej slávnosti Ján Kováčik. Víťaz hlavnej ankety po prevzatí ocenenia s úsmevom zareagoval.

„Spočiatku ma to mrzelo, ale postupom času ani nie. Nemusel som rozprávať pred viacerými ľuďmi a nebol som v strese,“ vravel obranca Interu Miláno.

Obom oceneným zatlieskali spoluhráči a tréneri. Škriniar i Boženík sa im takto bezprostredne v komornej atmosfére mohli poďakovali za podporu.

„Chcem sa poďakovať trénerom, že mi dali šancu byť medzi vami a aj vám všetkým, že ste ma prijali medzi seba, bez vás by som tie góly nestrelil,“ obrátil sa na spoluhráčov Boženík, ktorý je od začiatku roka hráčom Feyenoordu Rotterdam.

Škriniar sa stal štrnástym futbalistom roka v poradí v 27-ročnej histórii ankety. „Víťazstvo v ankete ma teší, dodáva mi novú motiváciu, novú krv do žíl,“ vyhlásil 25-ročný slovenský reprezentant.

Dva ročníky predtým obsadil druhé miesto, vyšlo mu to na tretí pokus. Druhý skončil Martin Dúbravka a tretí Marek Hamšík, suverén ankety, vyhral ju dovedna osemkrát.

„Hamšo stále patrí medzi najlepších a mám čo robiť, aby som sa zlepšoval a približoval k nemu. Trofej si cením a bude stáť doma vo vitríne na najvyššom mieste,“ zdôraznil Škriniar.

Boženík si ako šestnásty mladý futbalista prevzal Cenu Petra Dubovského. Je určená najlepšiemu futbalistovi do 21 rokov.

„V mojej krátkej kariére je to doteraz najväčší úspech. Táto trofej znamená pre mňa veľmi veľa, bude ma motivovať do ďalšej práce,“ vyhlásil stále len 19-ročný útočník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #anketa futbalista roka