Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuciakovi oživili účasť v reprezentácii Poliaci. S návratom nerátal

Priznal sa, že si už presne nespomínal, kedy sa naposledy zúčastnil na zraze slovenských futbalových reprezentantov. Pamäť mu oživili poľskí novinári. Do národného tímu sa vrátil po siedmich rokoch.

02.09.2020 07:57
Dušan Kuciak Foto: ,
Dušan Kuciak.
debata

„Bolo to pre mňa celkom milé, že mi túto skutočnosť pripomenuli najskôr iní. Nemal som to v hlave. Presne som si pamätal len to, kedy som naposledy chytal – bolo to v Lichtenštajnsku, remizovali sme,“ vravel Dušan Kuciak po príchode do Senca.

Bude sa spoznávať so spoluhráčmi

Slovenským futbalistom zápas v kvalifikácii MS 2014 vtedy nevyšiel, vo Vaduze sa v júni 2013 skončil 1:1. Nasledovalo futbalové zemetrasenie, odstúpila trénerská dvojica Stanislav Griga – Michal Hipp.

Nastúpil tréner Ján Kozák, po letnej prestávke pozval Kuciaka, v tom čase brankára Legie Varšava, ešte na zápas do Rumunska, ale šancu na ihrisku nedostal a neskôr už ani pozvánku do tímu.

Napriek tomu, že od Kuciakovho posledného štartu uplynulo dlhé obdobie, zostalo v kádri ešte zopár hráčov. Napríklad Pekarík či Kucka.

„To už je minulosť, žime tým, čo je pred nami,“ zdôraznil 35-ročný brankár.

VIDEO: Hapal nominoval proti Česku a Izraelu aj nováčikov (vysielané 25. 8. 2020)

Video

„Poznám sa s väčšinou chalanov. Buď sme proti sebe hrali, alebo sme sa niekde stretli. Za týchto pár dní, čo budeme teraz spolu, sa spoznáme lepšie. Verím, že všetko bude v poriadku.“

Neskrýval, že s pozvánkou do reprezentácie už reálne nerátal, hoci stále v kútiku duše aspoň dúfal. „Sníval som o tom a teším sa, že som sa toho dočkal. Chcem si užívať každý deň a každý tréning. Čo bude odo mňa tréner chcieť, to splním. Som plný energie,“ doplnil.

V poľskej lige bol najlepší

Dvere mu otvorila smola súčasnej brankárskej jednotky Martina Dúbravku z Newcastlu United. „Jeho nešťastie otvorilo cestu niektorému z náhradníkov. Môžem sa len tešiť, že tréner si vybral mňa.“

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Kuciak ho presvedčil výbornými výkonmi v klube. Najväčšiu časť úspešnej kariéry prežil v Poľsku. Najprv päť rokov chytal v Legii Varšava, aktuálne je už tri roky oporou Lechie Gdaňsk.

Jeho dobrá forma a spoľahlivosť mu v minulom ročníku priniesli v poľskej lige titul najlepšieho brankára.

Aktuálne má tréner Pavel Hapal k dispozícii troch brankárov. Okrem Kuciaka aj Mareka Rodáka a Dominika Greifa. Práve navrátilec do reprezentácie by mohol dostať šancu v zápase s Českom, ktoré čaká mužstvo už najbližší piatok na bratislavskom Tehelnom poli.

Tréner zdôraznil, že potreboval v kádri kvalitného a pritom skúseného brankára, čo Kuciak spĺňa. Práve on by mohol zaujať Dúbravkovo miesto v základnej zostave.

Hapal sa však zatiaľ nerozhodol, pretože Greif ešte v pondelok večer nastúpil v drese Slovana v ligovom súboji s Trenčínom a k reprezentačným spoluhráčom sa pripojil medzi poslednými.

„Som presvedčený, že nech dostane šancu ktorýkoľvek z brankárov, svoju úlohu zvládne,“ vyjadril sa tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Kuciak #slovenskí futbalisti