Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapalove otázniky. Bild píše, že do Izraela nemôžu ani Pekarík s Dudom

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal bude musieť v nadchádzajúcom dvojzápase Ligy národov zaimprovizovať pri skladaní defenzívnej formácie.

01.09.2020 13:32
debata
Peter Pekarík. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Peter Pekarík Peter Pekarík.

V nominácii chýba Dávid Hancko, ktorého využíval na ľavom kraji obrany, a podľa utorňajších informácií nemeckého portálu bild.de mu v druhom vystúpení na pôde Izraela nepomôže ani stabilný pravý bek Peter Pekarík. Navyše môže chýbať aj stredopoliar Ondrej Duda.

Slováci odštartujú účinkovanie v 2. skupine B-divízie LN 4. septembra v Bratislave proti Čechom. O tri dni neskôr nastúpia na pôde Izraela, no hrozí im, že do Netanye nepocestujú viacerí hráči.

Už v pondelok vyšlo najavo, že nemecký druholigista z Norimbergu nechce na tento duel uvoľniť útočníka Adama Zreľáka, keďže Izrael patrí v súvislosti s koronavírusovou pandémiou medzi rizikové krajiny.

Hapal i generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Peter Palenčík veria vo výnimky, aké sa podarilo vybaviť s Holandskom.

V utorok však Bild uviedol, že rovnaký postoj ako Norimberg zaujala aj bundesligová Hertha Berlín, ktorá nechce na druhý septembrový zápas uvoľniť dvojicu Slovákov.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Nemecký zdroj dokonca napísal, že slovenská strana už súhlasila s návratom Pekaríka s Dudom do Berlína po stretnutí s Českom.

Hapalovi by tým pribudla ďalšia komplikácia pri skladaní defenzívy, v nominácii má viacero stopérov, ale chýbajú mu krajní obrancovia. Ako jedna z alternatív sa núka Ľubomír Šatka z Lechu Poznaň, ktorý v kvalifikácii majstrovstiev Európy na trávniku Maďarska nastúpil vpravo.

"Už pár zápasov som hral aj na ľavej strane za trénera Hapala v reprezentácii do 21 rokov. Samozrejme, nie je to môj post, takisto ani pravý obranca, ale je to reprezentácia. Tu sa na to veľmi nepozerá, keď ťa tam tréner postaví, chceš dať zo seba maximum a hlavne pomôcť mužstvu.

Zatiaľ sme sa s trénerom nebavili o takejto alternatíve, prišiel som len včera, mal som iba regeneračný tréning a dnes je prvý tréning s mužstvom.

Nemôžem povedať, že by som si neveril, nie je to môj post, ale momentálne tu zrejme nemáme nikoho, kto by mohol povedať, že to je jeho post. Urobil by som všetko, čo je v mojich silách," povedal Šatka na utorňajšom brífingu v Senci.

Ľubomír Šatka. Foto: TASR, Michal Svítok
Ľubomír Šatka Ľubomír Šatka.

Poľský klub ho uvoľnil na celý zraz a je k dispozícii na oba súboje LN: „Ako som pozeral nomináciu, je nás tu šesť, sedem stopérov. Samozrejme, je na trénerovi, ako sa rozhodne a ako vyskladá mužstvo.“

O miesto v základnej zostave chce minimálne v prvom septembrovom zápase zabojovať aj ďalší stopér Lukáš Štetina. Proti Česku by mal o motiváciu postarané, keďže pôsobí v pražskej Sparte. Zatiaľ však nemal správy, či ho klub pustí aj do Izraela.

VIDEO: Hapal nominoval proti Česku a Izraelu aj nováčikov (vysielané 25. 8. 2020)

Video

„Ešte som sa s nikým o tom nebavil, tá informácia sa ku mne dostala v podstate dnes. Nič extra k tomu povedať nemôžem, je to v riešení, možno už mám nejaký telefonát,“ povedal Štetina, s ktorým na zraz nepricestoval klubový spoluhráč Hancko:

„Samozrejme, bol z toho veľmi sklamaný, sám sa z toho chcel dať dokopy. To zranenie bolo raz lepšie, raz horšie, už svitla nádej a potom sa to zase zadrhlo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pekarík #slovenskí futbalisti #českí futbalisti