Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Norimberg zakázal Zreľákovi cestu do Izraela, SFZ sa to snaží zmeniť

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal nebude môcť v zápase Ligy národov v Izraeli (7. septembra) počítať so službami Adama Zreľáka.

31.08.2020 14:09 , aktualizované: 16:00
Futbal, Slováci, Senec Foto: ,
Slovenskí futbalisti počas tréningu na zraze v Senci.
debata (1)

Útočníkovi Norimbergu nemecký druholigista nepovolil vycestovať do Izraela. Slováci odohrajú zápasy v LN s Českom v Bratislave 4. septembra, resp. s Izraelom v Netanyi 7. septembra.

Vlani Slováci prehrali v LN s Čechmi oba zápasy. Doma v Trnave podľahli 1:2 a vonku v Prahe 0:1.

„S Čechmi je to vždy špecifické. Chceme im vrátiť prehry z minulej edície Ligy národov,“ uviedol Zreľák na utorkovom brífingu v Senci. V Izraeli však už útočník Norimbergu nenastúpi.

„Ja som od klubu dostal zákaz vycestovať do Izraela, pretože po návrate by som musel ísť do karantény a nestihol by som pohárový zápas. V klube mi nariadili, že sa po prvom zápase musím vrátiť.“

Slovenský futbalista Norimbergu Adam Zreľák. Foto: TASR, DPA, Daniel Karmann
Adam Zreľák Slovenský futbalista Norimbergu Adam Zreľák.

Napriek obmedzeniam sa Zreľák do reprezentácie tešil, v uplynulom období ho limitovali zranenia.

„Po ťažkom roku a zraneniach som už pol roka fit. Cítim sa výborne, verím, že to prenesiem aj do reprezentácie. Pre mňa je reprezentácia niečo veľké a vždy rád prídem. Som rád, že po ťažkých rokoch som tu a verím, že budem zdravý. Chcem sa presadiť a pomôcť gólmi.“

O miesto v zostave Zreľák zabojuje s Róbertom Boženíkom. Ten po skončení uplynulej sezóny v drese holandského Feyenoordu Rotterdam zatiaľ neodohral súťažný zápas, no v príprave spolupracoval s bývalým úspešným kanonierom Robinom van Persiem.

„Napriek tomu som odohral dosť zápasov, trénujeme dlho, som dobre pripravený. Verím, že aj spolupráca s van Persiem mi pomôže,“ povedal Boženík.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

O miesto v útoku bude bojovať s Michalom Ďurišom, Ivanom Schranzom a Zreľákom.

„Konkurencia musí vždy byť. V reprezentácii je jedno kto bude hrať, všetci sme pripravení pomôcť. Ja sa veľmi teším, derby s Českom som ešte nezažil. Sledujem často zápasy Slavie, jej hráči sú v nominácii. Ale aj my máme kvalitný káder, verím, že budeme šťastnejší,“ povedal 20-ročný zakončovateľ.

Boženík bude k dispozícii v oboch zápasoch, v klube mu povolili účasť aj v dueli na izraelskej pôde. „Dostali sme od holandskej vlády výnimku. Po návrate nemusíme ísť do karantény, ale musíme ísť každý druhý deň na testy.“

Róbert Boženík. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Róbert Boženík Róbert Boženík.

Medzi nováčikmi v reprezentačnom výbere SR je obranca Martin Koscelník. Obranca Slovana Liberec verí, že sa do klubu vráti v dobrej nálade:

„Je to pre mňa splnený sen a som rád, že môžem byť v tejto spoločnosti. Rivalita medzi Slovenskom a Českom bude stále. Ale máme na to, aby sme ich zdolali.“

Pôjdu do Izraela napokon všetci?

Slovenský futbalový zväz (SFZ) aktuálne intenzívne pracuje na tom, aby všetci slovenskí reprezentanti mohli počas víkendu odcestovať do Izraela a po návrate nemuseli podstúpiť povinnú karanténu. Informuje o tom oficiálny web SFZ.

"SFZ komunikuje s UEFA aj národnými asociáciami, pretože vieme, že situácia momentálne nie je ružová a niektoré krajiny, ktoré neboli problémové smerom k cestovaniu, už problémové sú.

Komunikujeme a ako sa nám minulý týždeň podarilo vyriešiť s Holandskom, tak sa nám podarí doriešiť aj ostatné krajiny vrátane Nemecka," informoval na webe SFZ generálny sekretár zväzu Peter Palenčík a doplnil, že doriešenie situácie očakáva do stredy a je v tomto smere pozitívny.

Tréner reprezentácie SR Pavel Hapal sa aktuálne sústredí na prvý zápas svojich zverencov v LN, v piatok nastúpia Slováci v Bratislave proti Čechom.

„Sústredíme sa teraz na prvý zápas. Za pár dní sa ešte veľa vecí môže zmeniť a príde k nejakej výnimke, aby napríklad Adam Zreľák mohol cestovať do Izraela. Uvidíme, aká bude situácia. Podľa toho budeme neskôr postupovať aj v súvislosti s prípadnými zmenami v kádri,“ prezradil Hapal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Zreľák #slovenskí futbalisti