Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Slovákom ďalšie duo zo Slavie. Česi hlásia zmeny v nominácii

Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý musel pred piatkovým duelom Ligy národov proti výberu Slovenska v Bratislave urobiť zmeny v nominácii.

31.08.2020 13:06
Jaroslav Šilhavý Foto: ,
Jaroslav Šilhavý.
debata

Z tímu mu vypadol zranený Pavel Kadeřábek a do mužstva povolal hneď novú trojicu – Davida Hovorku, Lukáša Provoda a Michaela Krmenčíka. Už skôr musel Šilhavý vymeniť pôvodne nominovaného Filipa Nováka za Aleša Matejů. Informáciu priniesol web iDnes.cz.

Duel Slovensko – Česko sa uskutoční v Bratislave v piatok 4. septembra, o tri dni neskôr Česi nastúpia v Olomouci proti tímu Škótska. Štvrtým družstvom v skupine je reprezentácia Izraela.

Stredopoliar Provod je úplným nováčikom v českom národnom tíme a do reprezentácie ho dostali výkony v Slavii Praha, v ktorej už je členom základnej zostavy.

Ani jeho klubový spoluhráč Hovorka ešte za „áčko“ nenastúpil, ale na reprezentačnej akcii bol už vlani. Dovedna je v nominácii tímu ČR až osem hráčov Slavie – okrem Provoda s Hovorkom aj Kolář, Bořil, Coufal, Kúdela, Ševčík a Masopust.

Michael Krmenčík oslavuje gól Plzne na... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Michael Krmenčík Michael Krmenčík oslavuje gól Plzne na archívnej snímke.

Útočník Krmenčík je už stabilný člen českej reprezentácie, v aktuálnom kádri je druhý klasický útočník popri Patrikovi Schickovi. Za ČR odohral už 23 duelov a dal v nich osem gólov.

"Michaela Krmenčíka dobre poznáme, takže vieme, že nám v blížiacich sa dueloch pomôže. David Hovorka svoje kvality ukazuje v Slavii. Do tímu sme ho chceli už vlani, ale vtedy sa zranil.

Lukáša Provoda sme sledovali už v jari a aj úvod novej sezóny ho zastihol v dobrej forme. Verím, že týmto je náš výber pre septembrové súboje kompletný a už nebudeme musieť riešiť žiadne zmeny," uviedol manažér českej reprezentácie Libor Sionko.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Hovorka #Lukáš Provod #Michael Krmenčík