Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

COVID robí problémy. Slováci budú mať na Izrael asi málo hráčov

Takú situáciu slovenský futbal ešte nezažil. Spôsobila ju pandémia koronavírusu.

30.08.2020 18:30
reprezentácia Foto:
Pri neúčasti Marka Hamšíka bude jedným z lídrov Hapalovej družiny aj Stanislav Lobotka.
debata (2)

Až v samom závere augusta sa prvý raz stretli futbaloví reprezentanti na sústredení v Senci. V piatok ich čaká na Tehelnom poli najskôr Česko a o týždeň Izrael v Netanyi. V druhom prípade ešte nie je jasné, kto vôbec v slovenských dresoch nastúpi. Oba zápasy sú súčasťou nového ročníka Ligy národov.

Tréner Pavel Hapal privítal včera podvečer v Senci len torzo z nominovaného kádra. Na prvom večernom tréningu sa predstavilo jedenásť hráčov. „Ďalší budú postupne prichádzať. Niektorí sa pripojili ešte neskoro večer v nedeľu a ostatných očakávam v pondelok. Verím, že na pondelkovom tréningu by sme mohli byť už kompletní,“ vysvetlil Hapal.

Nepríjemnou správou je, že nemôže rátať so sparťanom Dávidom Hanckom. „Po zdravotných problémoch nie je ešte pripravený, aby podal stopercentný výkon. Nebol k dispozícii ani klubovému trénerovi v poslednom ligovom zápase,“ pokračoval Hapal.

V 24-člennej nominácii mu chýbajú viaceré opory – kapitán Marek Hamšík, Albert Rusnák a Ján Greguš z americkej MLS a aj zranený brankár Martin Dúbravka. V Hamšíkovej neprítomnosti bude kapitánom Juraj Kucka.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

Problémy vyvoláva ďalší zápas, ktorý odohrajú Slováci v Izraeli. SFZ sa pokúšal vybaviť, aby sa stretnutie odohralo na neutrálnej pôde, ale táto iniciatíva padla. V praxi to znamená, že slovenskí hráči by mali po návrate nastúpiť do karantény.

„Kluby nám nechcú umožniť, aby sme na tento zápas nominovali ich hráčov. Asi budeme musieť pozmeniť nomináciu na druhý zápas, ale neviem, kde hráčov zoberieme. Väčšina je v zahraničí a dokonca ani domáce kluby nám ich neumožnia nominovať, lebo tiež musia ísť do karantény,“ naznačil črtajúcu sa veľkú komplikáciu tréner.

Nominácia futbalistov na Česko a Izrael
Brankári: Rodák (Fulham), Greif (Slovan Bratislava), Kuciak (Lechia Gdaňsk). Obrancovia: Pekarík (Hertha Berlín), Šatka (Lech Poznaň), Koscelník (Slovan Liberec), Štetina (Sparta Praha), Škriniar (Inter Miláno), Valjent (RCD Mallorca), Gyömbér (Perugia Calcio), Niňaj (Fortuna Sittard), Hancko (Sparta Praha).
Stredopoliari: Lobotka (SSC Neapol), Hrošovský (KRC Genk), Kucka (Parma Calcio), Duda (Hertha Berlín), Bero (Vitesse Arnhem), Sabo (Fatih Karagümrük), Haraslín (US Sassuolo), Mihalík (Lechia Gdaňsk).
Útočníci: Boženík (Feyenoord Rotterdam), Ďuriš (Omonia Nikózia), Schranz (FK Jablonec), Zreľák (1. FC Norimberg).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #koronavírus