Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniara iní hráči Interu ťažko dobehnú, tvrdí Hapal. Dúbravka v nominácii nie je

Slovenskí futbalisti začnú reprezentačný rok až na začiatku septembra. A hneď ostrými zápasmi. V Lige národov ich čaká najskôr Česko v Bratislave (4. septembra) a potom Izrael v Netanyi (7. septembra).

25.08.2020 11:11 , aktualizované: 16:11
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar so spoluhráčmi z Interu po prehratom finále Európskej ligy.
debata

„Nominácia nebola jednoduchá. Prežívame stále zložitú dobu, ale všetci sa tešíme na najbližšie zápasy. Veríme, že všetko bude v poriadku a vírus nás nezastaví,“ zdôraznil tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal.

V jeho 24-člennej nominácii chýbajú viaceré opory. Na prvom mieste kapitán mužstva Marek Hamšík, ktorý pôsobí v čínskom tíme Ta-lien I-fang.

„Po návrate do Číny by nastúpil do trojtýždňovej karantény, čo by znamenalo, že by nemohol ani trénovať a na ďalší zraz by cestoval nepripravený,“ vysvetlil Hapal.

V podobnej situácii sú aj hráči, ktorí hrajú v tímoch americkej MLS. Preto sa v nominácii neobjavili ani Albert Rusnák a Ján Greguš. Kluby by ich síce museli uvoľniť, ale tréner zvolil iný prístup.

VIDEO: Hapal nominoval proti Česku a Izraelu aj nováčikov

Video

„Dohodli sme sa, že budú trénovať a hrať v kluboch. Chceme, aby prišli dobre pripravení na ďalší zraz, ktorý bude nasledujúci mesiac a ktorý bude pre nás veľmi dôležitý,“ vysvetlil Hapal. V októbri čaká jeho zverencov barážový súboj s Írskom, v ktorom sa rozhodne, či si udržia nádej na postup na budúcoročné Euro.

Z opôr vypadol z tímu aj brankár Martin Dúbravka z Newcastle United, ale v jeho prípade sú dôvody iné. „Maťo sa v príprave zranil, má problémy s členkom, vypadol na šesť až osem týždňov. Verím, že na ďalšie zápasy bude v poriadku.“

Do reprezentácie sa vracia brankár Dušan Kuciak. Dopĺňajú ho Marek Rodák a Dominik Greif, jediný zástupca slovenskej ligy v aktuálnom kádri. „Kuciaka som nominoval prvý raz. Rozprávali sme, je nachystaný a teší sa. Je to skúsený brankár. Verím, že nech nastúpi ktorýkoľvek z tejto trojice, podá dobrý výkon.“

Úplnými nováčikmi v tíme sú Martin Koscelník a Ivan Schranz, ktorí nastupujú pravidelne v českej lige. „Obaja dlhodobo podávajú dobré výkony,“ doplnil tréner.

Hapal nemá obavy o formu Milana Škriniara, ktorý v posledných stretnutiach Interu Miláno sedel len na lavičke náhradníkov.

„Samozrejme, poznáme aktuálny stav, komunikujeme spolu. Neodohral posledné zápasy, ale stále patrí k najvyťaženejším hráčom, v tomto kritériu mu patrí druhé miesto v Interi. Tretí najvyťaženejší hráč tímu by musel odohrať ešte sedem zápasov, aby ho dobehol. Teraz má krátku dovolenku a na zápasy príde pripravený.“

Gareth Bale odkopáva loptu pred Dávidom Hanckom. Foto: TASR, Martin Baumann
Gareth Bale, Dávid Hancko Gareth Bale odkopáva loptu pred Dávidom Hanckom.

Napriek zložitej zdravotnej a bezpečnostnej situácii v Európe Hapal verí, že všetci hráči sa budú najbližšiu nedeľu hlásiť na zraze v Senci.

„Momentálne sú všetci zdraví. Až na Hancka, ktorý ešte v novej sezóne nehral. Verím, že najbližší víkend už nastúpi. Vieme o jeho zranení, je dlhodobejšie, ale po sezóne nebola liečba úplne ideálna.“

Celý realizačný tím sa podrobil v pondelok testom na COVID-19, všetky boli negatívne. Mužstvo bude mať v Senci k dispozícii celý hotel len pre seba.

„Musíme byť opatrní, všetci vieme, čo sa stalo Slovanu, hrozba je vždy a veríme, že medzi nami sa nevyskytne nijaký pozitívny prípad. V zápase s Českom nečakám nijaký problém. Samozrejme, komplikovanejší bude súboj v Izraeli. Najmä situácia po návrate,“ zdôraznil Hapal.

Momentálne platí, že všetci, ktorí sa vracajú z Izraela, by mali zostať v domácej izolácii až do obdržania negatívneho testu na COVID-19. Tie by mali všetky osoby absolvovať najskôr na piaty deň po príchode..

Nominácia na Česko a Izrael

Brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Dávid Hancko (Sparta Praha)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Lukáš Haraslín (US Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk)
Útočníci:Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Ivan Schranz (FK Jablonec), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

Program SR v 2. skupine B-divízie LN:

* 1. kolo: 4. septembra: SR – ČR (Bratislava, 2045 SELČ)

  • 2. kolo: 7. septembra: Izrael – SR (Netanya, 20.45)
  • 3. kolo: 11. októbra: Škótsko – SR (Glasgow, 20.45)
  • 4. kolo: 14. októbra: SR – Izrael (Trnava, 20.45)
  • 5. kolo: 15. novembra: SR – Škótsko (Trnava, 15.00)
  • 6. kolo: 18. novembra: ČR – SR (Praha, 20.45)
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dúbravka #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti