Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zatiaľ bez príznakov. Mladý slovenský reprezentant má koronavírus

Slovenský futbalový reprezentant Samuel Mráz mal pozitívny test na koronavírus. Oznámil to jeho dánsky klub Bröndby Kodaň, podľa ktorého 23-ročný útočník nemá žiadne príznaky ochorenia. Najbližší týždeň bude v domácej karanténe.

30.06.2020 16:19 , aktualizované: 18:04
Samuel Mráz, László Bénes, Róbert Boženík Foto: ,
Zľava slovenskí futbaloví reprezentanti Samuel Mráz, László Bénes a Róbert Boženík na archívnej snímke.
debata

Okrem Mráza pozitívne testovali aj jeho spoluhráča Simona Hedlunda, ktorý takisto nejaví žiadne symptómy ochorenia COVID-19. Ďalší hráči a tréneri mužstva mali negatívne výsledky testov.

„Obaja hráči musia zostať sedem dní v domácej izolácii odo dňa, keď podstúpili test, teda od pondelka 29. júna,“ uviedol pre web Bröndby tímový lekár Jonas Vestergaard.

Mráz nastúpil v nedeľnom ligovom zápase na ihrisku Nordsjaellandu na záverečných deväť minút, keď vystriedal práve Hedlunda. Bröndby zvíťazilo 2:0, po 30. kole mu v skupine o titul patrí štvrtá priečka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Face to face ⚽️ #brøndby #derbymatch #oneway #onegoal

Príspevok, ktorý zdieľa Samuel Mráz (@samuelmraz9),

„Dozvedel som sa to v utorok ráno,“ povedal Mráz pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). "Testujú nás po každom ligovom zápase. Naposledy sme hrali na pôde Nordsjaellandu, kde som nastúpil pri výhre 2:0 na posledných desať minút.

Nepociťujem absolútne žiadne príznaky." Ďalší test na COVID-19 ho čaká v pondelok 6. júla po ďalšom ligovom kole. „Ak sa budem po ňom cítiť dobre, budem môcť potom začať s tréningom,“ poznamenal slovenský útočník, ktorý má na konte tri štarty v reprezentačnom A-tíme. Netuší, kde sa mohol nakaziť: „Z tréningu chodím rovno domov. S inými ľuďmi sa snažím nestretávať sa.“

Mráz s Hedlundom s určitosťou vynechajú nadchádzajúci súboj v Aalborgu (v nedeľu 5. júla). Obaja by sa mohli vrátiť do kádra budúci týždeň. O tom, či budú môcť štartovať 9. júla v ďalšom ligovom zápase proti Nordsjaellandu, rozhodne po vyšetreniach klubový lekár.

"Samozrejme, oslabí nás to, keď sa budeme musieť zaobísť bez Simona a Samuela. No máme v kádri viacerých kvalitných hráčov, ktorí ukázali, že sú schopní nastúpiť na rôznych postoch.

Tomuto tímu dôverujeme a do Aalborgu ideme s cieľom zvíťaziť a posunúť sa na tretie miesto," povedal tréner Bröndby Niels Frederiksen.

Mráz, ktorý je v dánskom klube na hosťovaní z Empoli, strelil v 15 ligových zápasoch v tejto sezóne štyri góly. Predtým obliekal aj dresy Senice a Žiliny, Empoli ho krátko poslalo aj na hosťovanie v Crotone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Mráz