Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel by návrat do reprezentácie zvážil. Na Atalantu ani pomyslieť

Vo svete športu sa v týchto časoch udeje len to, čo koronavírus dovolí. Slovenskej futbalovej reprezentácii hrozilo, že baráž o postup na majstrovstvá Európy proti Írsku odohrá bez hráčov pôsobiacich v Taliansku a teda aj bez stopérov Milana Škriniara, Denisa Vavra a Norberta Gyömbéra. Tréner Pavel Hapal by bol nútený improvizovať.

22.03.2020 07:55
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel odohral za Slovensko 104. zápasov.
debata

Rozum našťastie zvíťazil a stretnutie naplánované na 26. marca v Bratislave odložili. Keby sa tak nestalo, bol by bývalý kapitán Martin Škrtel (35) otvorený návratu do národného tímu?

"Keď som končil, povedal som, že je to na 99,99 percenta. Keby bola veľká nutnosť a naozaj by bola potrebná moja pomoc, určite by som o tom uvažoval. Som však rád, že k tomu nedošlo a v júni budú môcť nastúpiť za Slovensko tí, ktorí by v marci nemohli,“ povedal pre Denník Šport a prezradil, že Hapal ho s možnosťou návratu nekontaktoval.

Škrtel pôsobí v istanbulskom Basaksehire. Vyzeralo to, že turecká liga bude pokračovať aj tento víkend. Až vo štvrtok podvečer ju prerušili: "Priznám sa, že som sa netešil, že sme mali pokračovať, keď vidím situáciu na Slovensku a celkovo vo svete. Je to veľmi vážne.

V Turecku sa na to asi doteraz pozerali inak, pretože na taký početný národ mali stále relatívne málo pozitívnych prípadov. Skúsenosti z iných krajín však potvrdzujú, že sa to šíri extrémne rýchlo a je takmer jasné, že ani Turecko sa tomu nevyhne. Preto je fajn, že sa kompetentní rozhodli konať.“

Martin Škrtel oblieka dres Basaksehiru. Foto: SITA/AP, STR
Martin Škrtel Martin Škrtel oblieka dres Basaksehiru.

Podľa rodáka z Handlovej mohli konať v Turecku aj skôr. Teraz sa už s rodinou izolujú a obydlie opúšťajú len v nutných prípadoch. Žijú v komplexe mimo centra Istanbulu. Škrtel si v rozhovore spomenul aj na štart sezóny, keď sa mihol v talianskej Atalante Bergamo, kde momentálne pociťujú tvrdý dopad pandémie:

"Nedávno som si písal s Robinom Gosensom, s ktorým sme sa aj za ten krátky čas v lete spriatelili. Opisoval mi, aká mimoriadna situácia tam teraz vládne. Veru, ani pomyslieť nechcem na to, ako by sme sa cítili, keby sme teraz ako rodina boli tam. Priamo na mieste, kde sa to celé v Taliansku a celkovo v Európe začalo.

Každý deň s hrôzou sledujeme, ako narastá počet nakazených a počet úmrtí. Je to mimoriadne smutné.“

Smutný bol aj odkaz, ktorý futbalistovi po nateraz poslednom kole tureckej ligy nechal na sociálnej sieti „fanúšik“. Škrtel si dal na pôde Trabzonsporu vlastný gól, čím rozhodol o strate dvoch bodov, s ktorými by Basaksehir viedol ligu. Takto je druhý o skóre. Srbský priaznivec napísal Škrtelovi, že jemu aj jeho synovi praje smrť na koronavírus.

"Za 20 rokov som si prečítal na svoju osobu všeličo, väčšinou to šlo jedným uchom dnu a druhým von. Toto však bolo maximálne cez čiaru. Musel som sa veľmi držať, aby som nereagoval prehnane. Je strašné a neuveriteľne smutné, čo si dovolil tento človek voči mne a mojej rodine.

Keď som uvidel jeho príspevok, chcel som hneď zareagovať. Potom som si povedal, že na to kašlem. Ukázal som to však aj manželke a napokon sme sa dohodli, že predsa len zareagujeme. Aj kvôli nám, aj pre to, aby svet videl, čoho všetkého sú ľudia schopní. Čo si dovolia, keď sú anonymní užívatelia na internete.

Keď si veľký hrdina našiel moju odpoveď, hneď sklopil uši a odhlásil sa.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #slovenskí futbalisti #Basaksehir #koronavírus