Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapalov rébus. Škriniar chce prísť, aj keby ho nepustili späť

Už vieme, že ak Slováci 26. marca v Bratislave odohrajú baráž o postup na futbalové ME 2020 proti Írsku, bude to bez divákov. Otázne naďalej je, či sa vôbec bude hrať. A ak áno, s kým bude môcť Pavel Hapal počítať.

13.03.2020 13:56
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar (vpravo) chce pomôcť Slovensku, aj keby ho potom nemali pustiť späť do Talianska, kde pôsobí v Interi Miláno.
debata (1)

Slovensko kvôli koronavírusu obmedzilo hraničné priechody, nefunguje letecká doprava. Väčšina z členov futbalovej reprezentácie pôsobí v zahraničí. Baráž sa hrá o dva týždne, situácia v súvislosti s epidémiou sa mení z minúty na minútu. Zatiaľ k horšiemu.

Taliansko je v karanténe. Pôsobia tú kandidáti na reprezentačnú pozvánku Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Juraj Kucka, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, Norbert Gyömbér či Nikolas Špalek.

"Situácia je skutočne vážna. No som optimista a verím, že ich na Slovensko dostaneme. V Taliansku je o nich dobre postarané. Chodia len na tréningy a späť k rodinám, nikde vonku sa nezdržujú. Samozrejme, čokoľvek sa ešte môžeme zmeniť a my budeme musieť zareagovať.

Keby nám Taliansko hráčov nepustilo alebo keby sa museli po príchode na Slovensko dostať do 14-dňovej karantény, bol by to veľký problém,“ povedal pre Denník Šport tréner reprezentácie Pavel Hapal.

Tréner slovenských futbalistov Pavel Hapal. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Pavel Hapal Tréner slovenských futbalistov Pavel Hapal.

Český kormidelník prezradil aj to, ako sa k reprezentácii Slovenska v baráži stavajú hráči: "Ak mám hovoriť za Milana Škriniara, on veľmi chce prísť. Aj s tým rizikom, že by sa nemohol vrátiť. Takto by sa mal chovať každý hráč, veď predsa ide o možnú účasť na majstrovstvách Európy.

Hoci, už som videl aj teóriu hovoriacu o preložení šampionátu na ďalší rok. Pre každého hráča by však mal byť cieľ reprezentovať, aj keď prežívame neľahké obdobie. Milanov prístup ma špeciálne veľmi teší a verím, že takto budú reagovať všetci. Ak UEFA nezruší asociačný termín, Inter Miláno ho nemôže nijako zastaviť a musí ho uvoľniť pre potreby reprezentácie.“

Hapal priznal, že kalkuluje aj s alternatívou, že sa baráž odohrá a hráči z Talianska či iných krajín neprídu: „V mysli skladáme aj mužstvo bez nich, teda s hráčmi, ktorí by ich dokázali nahradiť.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Pavel Hapal #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #írski futbalisti #koronavírus