Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé správy po vyšetrení. Dúbravka proti Írom nenastúpi

Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka z Newcastlu United utrpel zranenie kolena a minimálne do konca marca bude mimo hry.

11.03.2020 12:29 , aktualizované: 13:17
Martin Dúbravka, John Guidetti Foto: ,
Zákrok Martina Dúbravku v reprezentačnom drese.
debata

S najväčšou pravdepodobnosťou tak vynechá i reprezentačný barážový zápas EURO 2020 proti Írsku, ktorý je na programe 26. marca na NFŠ v Bratislave.

Dúbravka sa zranil približne po hodine hry v sobotňajšom dueli 29. kola anglickej Premier League na pôde Southamptonu. Napriek zraneniu zápas dohral, vychytal „strakám“ víťazstvo 1:0 a deviatykrát v sezóne si udržal čisté konto. Pondelkové vyšetrenia však odhalili rozsah zranenia, pre ktoré bude musieť pauzovať najmenej do konca mesiaca.

Kouč tímu SR Pavel Hapal by ho mohol nahradiť ďalším brankárom pôsobiacim v Anglicku – Marekom Rodákom, ktorý si v tejto sezóne skvele počína v druholigovom Fulhame. Do úvahy pripadá aj nasadenie „jednotky“ bratislavského Slovana Dominika Greifa.

Tridsaťjedenročný Dúbravka nevynechal dosiaľ ani jeden zápas v Premier League od svojho debutu vo februári 2018 proti Manchestru United. Pri jeho absencii zrejme dostane príležitosť náhradník Karl Darlow, ktorý odchytal v tejto sezóne za „magpies“ päť pohárových stretnutí.

Newcastlu patrí po 29 kolách 13. priečka v tabuľke Premier League, od pásma zostupu ho delí osem bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka